VALBORG - STÄMNING MED VÄRME


Förr firade man valborg med stora eldar för att skrämma bort häxor och rovdjur. dagen efter (den 1 maj) skulle man släppa djuren på bete så nu gällde det att få bort allt farligt.

 
Idag firar vi valborgsmässoafton är det vårens ankomst vi hälsar med eld, sång, god mat och umgänge.


Mysig stämning runt elden kan man få med någon av våra fina eldstäder som finns i visningsträdgården.


Butiken och trädgården är fyllda av vackra ting för både den yttre och inre miljön.


Välkomna!

Valborgshelgen har vi öppet:
Tor 10 -18 valborgsmässoafton
Fre 11-16  första maj
Lör 10-15
Sön 11-16

VISNINGSTRÄDGÅRDEN TAR FORM
Lusthuset i smide som tidigare stod i visningsträdgården på Ting Ute & Inne ska bytas ut mot en miljö i svart målat trä, växter, glas och vatten!

Vi har ritat en spännande miljö som Nathell Utemiljö bygger och snart står det på plats. Med inspiration från miljöer från Bali kommer trädgården inom kort byta skepnad.

Fler bilder kommer så fort det står klart...

PURO HOTEL-"LIVSSTILSHOTELLET"
 I stadsdelen La Lonja i hjärtat av Mallorcas huvudstad Palma, i en gränd kliver vi genom dörren in i ett gammalt stenpalats - här förflyttas vi till en annan värld!Det känns som vi stiger in i ett indiskt tempel. Interiören är kritvit. Vackra textilier, gröna växter, porlande vatten, rökelser som doftar, härlig musik, vi har kommit in i "livsstilshotellet" Puro Hotel!!!Hotellet är Mats Wahlströms verk, som hade en dröm om det perfekta hotellet för ca 10 år sedan. Allt är genomtänkt ända ner till filmurvalet i rums-tv:n.

Vi tog en Cavas i baren och njöt av miljöerna både ute som inne.

 

 

Vilka miljöer!!! Vi tackar Puro Hotel för en underbar upplevelse och en annan fantastisk upplevelse var Puro beach som vi visar bilder från inom kort...  

   


RIALTO LIVING I PALMA - GRATTIS!!! 

På vår Mallorca resa började vi med ett möte med Barbara Bergman i butiken Rialto i Palma.

Butiken öppnades 2007 och är ett livsstilskoncept som erbjuder kläder, smycken, möbler, konst, presentartiklar... I denna underbara lokal som tidigare har varit en teater finns även Rialtos café där modemedvetna och designintresserade kunder kan koppla av.
  

Barbara har varit med och skapat butiken tillsammans med grundaren och sambon Klas Käll som är en av de tre upphovsmännen och designerna bakom varumärket GANT.

 

Butiken med sina 800 kvadratmeter ger inspiration till hemmet ända in i garderoben och är absolut ett måste när man är i Palma.Boken "Luxury Stores Top of the World", som ges ut av det tyska förlaget teNeues, presenterar världens mest eleganta butiker i en lyxig 396-sidig bok fylld med hundratals vackra fotografier och texter.

Det är i denna exklusiva blandning Rialto living har skaffat sig en plats!

Rialto living är en av bara 3 butiker i Spanien som fått en egen plats i boken, de övriga två ligger i Barcelona, medan ingen butik i Sverige finns med.

Ett stort grattis Rialto living, Barbara & Klas!!!

MALLORCA BJUDER PÅ UNIKA MILJÖER!Nu har vi varit på Mallorca för att skapa en inredningsresa för Peer Gynt Tours! Ön bjuder på helt fantastiska miljöer både vad det gäller inredning, trädgård, arkitektur, historia och design.

Våra kontakter inom dessa områden gjorde att våra fyra dagar på ön blev en upplevelse utöver det vanliga och här på vår blogg kommer vi att visa många av de 500 fotona som vi fick med oss hem.

   

Nu har vi (Ting Ute & Inne) arbetat fram ett förslag på hur vi tycker en resa på Mallorca kan bli en underbar upplevelse om man älskar ute och inne miljöer, och nu lämnar vi över arbetet till Gunilla på Peer Gynt Tours.

Gunilla (t.h. på bild) kommer nu sy ihop resan med avrese datum och vi väntar med spänning på resultatet för det här kommer bli SUCCÈ!

       
     

Håll utkik efter fler bilder inom kort....

 INREDNINGSRESORVi blev kontaktade av resebyrån Peer Gynt som säljer "tjejresor". Nu tänkte de utöka teman för resorna och även erbjuda inredningsresor.

De frågade oss var man vill åka när man är intresserad av inredning, trädgård och vackra miljöer. Eftersom dessa tre element är de vi arbetar med och lever för så delar vi gärna med oss av miljöer som inspirerar.Så här skriver resebyrån i sin katalog:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inspirations resa inredning, trädgård & design


Är du intresserad av inredning, trädgård och design?

Det är vi också och det var det som gjorde att idéen föddes att göra resor till platser som ger inspiration inom dessa härliga områden.


Tillsammans med Ting ute & Inne (inredning och trädgårds designers) ordnar vi  resor för dig som njuter av vackra miljöer. På våra resor kommer du till underbara platser som ger härlig inspiration vare sig det är en kortare eller en längre resa.

Vi gör besök i spännande miljöer och får tips och råd under vägen.

Trender, spännande designers, de små detaljerna som gör helheten. 

Att kombinera modernt och gammalt är en rolig konst.

 http://www.peergynt.se        http://www.tinguteoinne.se  


 Öresundsregionen, Berlin, Mallorca, Marrakech... för aktuella resemål gå in på hemsidan peer gynt

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
bild från anavida

I september går resan till fantastiska Mallorca och i slutet av april åker vi dit för att abeta fram ett unikt underlag för en resa som kommer ge den som älskar inredning, trädgård och design en upplevelse utöver det vanliga!

Välkomna ombord!


RSS 2.0