PALMA - INSPIRATIONS PARADISET!


Puro Beach, koncept är att vid en havsstrand erbjuda en lyxig anläggning med solstolar, pool, bar, restaurang, spa och yoga.
Mats Wahlström investerarade 15 miljoner kronor i sitt nya Puro Beach.
Läget för Puro Beach tycker han är idealiskt.
-Det som sålde mig på just den här platsen var att man vid klart väder ser både Gibraltarklippan och Afrika väldigt tydligt. Det ger en exotisk koppling som stämmer väldigt bra med Puro Beach-konceptet. För det innehåller globala etniska influenser med dekorativa inslag från både Afrika, Indien och Asien vilande på en Miami-grund, säger han. 

 
För tio år sedan sålde Mats Wahlström sitt livsverk, det Schweiz-baserade bolaget Mercantile som exporterade fälgar till vinterdäck över hela världen. Pengarna valde han att investera i fastigheter, först i Stockholm och sedan på Mallorca.

-Palma de Mallorca var länge staden som Gud glömde på något vis. All utveckling på Mallorca skedde i kustområdena, den var beachfokuserad medan städer som Sevilla, Madrid och Barcelona stod för den spanska stadsturismen.
 
-Jag kände dock att det här nog skulle komma att svänga. Och sedan fyra-fem år tillbaka har resmönstret också förändrats. Nu åker många till Palma de Mallorca för att göra en stadsweekend, samtidigt som det finns fina stränder runt omkring staden, menar Mats Wahlström.


-När våra hotellgäster (på Purohotel) frågade efter en bra strandanläggning i Palma så insåg vi att det inte fanns någon att rekommendera, förklarar Mats Wahlström.
Men så slumpade det sig så att Wahlström råkade titta ut genom flygplansfönstret inför en landning på Palma de Mallorcas flygplats.
-Nedanför såg jag en nedgången gammal strandbar från början av 1960-talet. Någon dag senare sökte jag upp ägaren. Ett halvår senare var affären klar och vi satte igång med att rusta upp anläggningen.

     
Det spanska ordet "puro" betyder "ren" eller "oblandad".
-Det stämmer ju på vår inredning. Men för mig har ordet också en vidare betydelse, nämligen "livsstil", säger Wahlström.

Vi njöt av en fantastisk lunch på Purobeach medan det kändes som vi kommit till paradiset. Inspirations paradiset som fick mig att åka hem till Skåne och måla vardagsrummet vitt, sätta upp vita textilier och vackra naturdetaljer. Jag skapade ett eget  "Puro" i mitt hem som får  mig att drömma mig bort till vackra Palma.

NORGE - NATURLIGT STILSÄKER


 
I helgen var vi och hälsade på vännerna Peter och Vigdis och deras tre barn. Målet var att uppleva en bit Norge och det fick vi!
  

17 maj med vackert väder, otroliga kläder och underbara miljöer!Vigdis är sömmerska och Peter driver en restaurang i Roeken och vilket underbart hem de har format.

   
De har ett sommar hus i Ölöv i Skåne och det är så vi har lärt känna varandra. De har en passion för gamla saker och när de är i Skåne har de fullt upp att hinna till alla loppisar och auktioner. När man ser resultatet i vad de har släpat med sig hem blir man imponerad. Vilka miljöer!
      
De skapar en naturlig, tidlös och avslappad elegans i sitt hem och det är underbart att upptäcka de små skatterna i varje rum.Det norska inredningsföretaget Slettvoll skapar liknande miljöer med nya saker och känslan kan nu inhandlas inte bara i Norge utan butiker finns även i Malmö, Göteborg och Stockholm.

Så receptet till Vigdis och Peters vackra hem är loppisar, auktioner och för den som vill kanske ett besök på Slettvoll.

Tack Norge! Vi kommer gärna tillbaka -  väldigt snart!

SUCCÈ FÖR MINGELKVÄLL

Igår kväll 12/5 hade vi en mingelkväll där vi pratade om mallorca resan, inredning och trädgård.

Platserna tog snabbt slut och denna underbara vårkväll var fantastiskt trevlig och vi alla njöt av de vackra bilderna, bubblet och sällskapet!

För Er som inte fick chansen att gå, bjuder vi nu in till en ny kväll den 27/5 kl 19.
  

Ring eller maila för att boka plats. Välkomna! 
 
Med vänliga hälsningar och välkomna!
/MaudE, Fredrika, Karin & Susanna


TING UTE & INNE
Modeshögsvägen 5

· 231 92  TRELLEBORG • SVERIGE

T: 0410-33 47 37 , info@tinguteoinne.se


CHARLOTTES BODOUIR I PALMA


Av en ren tillfällighet hittade jag på nätet en svenska, Charlotte, som bor i gamla stan i Palma. Jag kontaktade henne och undrade om vi skulle kunna träffas när jag kom till ön för att leta spännande miljöer. 

 
Vi hade en adress, ringde på, blev insläppta via port telefonen, gå uppför trappan högst upp bor jag, sa rösten. Det kändes som en film. Så öppnades dörren och där stod Charlotte och välkomnade oss in till hennes "bodouir".

 
Vilken lägenhet! 150 kvm underbar miljö! Hit måste ni ta era tjejer på "tjejresorna", jag älskar människor och det är säkert roligt för folk att komma hit, sa Charlotte. Vilken underbar människa! Charlotte arbetar med turism och målar kvinnliga tavlor. Det är en underbar ö att bo på och jag vill gärna dela med mig av mina  oaser på ön.

 
Tack Charlotte för inbjudan! Vi kommer garanterat tillbaka igen och igen...