Trenden i höst: HAPPY!!!


Härligt - nu är det dags med höstens mässor!!! Först ut är Formex i Stockholm om två veckor och så här skriver de om årets mässa:

Vi går mot mer optimistiska tider. Det är dags att fira, bjud grannarna eller jobbarkompisarna på middag, eller kanske bara den närmsta familjen. Vi är glada, snälla och satsar framåt tillsammans. Formex trendtema i höst är ”Happy”.Det handlar om en livsstil där vi gör saker tillsammans - lagar mat, jobbar, slappar och firar. Bubbel i fina glas en tisdag, långkok en torsdag, brunch en söndag, det är den nya trenden. Samtalet och utbytet människor emellan är det som gör livet värt att leva, att dela vardagen med varandra och hitta på nya fester.


Det sociala livet är stort och brett, vi bjuder på oss själva via Facebook, bloggar och Twitter och i det egna hemmet med gäster. Prestige är inte så väsentligt längre. Huvudsaken är att ses och umgås.


I höstens trendtema Happy handlar om att inreda enkelt, inte att styla. Passionsköp, trogna följeslagare och gamla minnen blandas med sprillans nytt och hemgjort.


I höst handlar det om att gilla umgänge, att alltid ha något att fira, att blanda gammalt och nytt, att vara HAPPY. Detta stämmer ju helt och hållet in på mig!  Jag måste vara så trendmedveten!!!

Besök hos kund i Helsingborg del 2


Det är alltid lika spännande att få komma in i hem som ger inspiration. Detta besök är hos en familj där vi ritade trädgården till deras fd hus och när de byggde detta fantastiska hem så bad de oss att än en gång rita deras trädgård.
Inomhus har de på egen hand skapat ett otroligt hem som imponerar!En bra vit bas som gör att detaljer träder fram på både väggar och möbler.


Här har oranga detaljer fått komma igen.


Upp till ovanvåningen har de fått gjutet en underbar trappa i betong.


Delar av gången mellan sovrummen är i glas. Så underbart! Man tvekade dock innan man vågade att ta stegen över till andra sidan. Men visst höll det. Svårstädat? Nä, inte alls säger husägarna. Med fönsterputs en gång i veckan så håller det sig fint.


I sovrummet har man byggt in fack som hyllor. Enkelt och snyggt.När man tittar ner, har man kontakt med hela kök och matdelen och husets öppna planlösning går hand i hand från rum till rum.


Vi tackar för visningen av både trädgård och hus som gav oss massor av inspiration som vi fick möjlighet att dela med oss här på bloggen till alla som njuter av miljöer som dessa!!!

Besök hos kund i Helsingborg


Vi skulle till en ny samarbetspartner i Helsingborg och stannade på Linneaträdgården för en underbar lunch.


Träden gav en skön skuggig plats för gästerna.


Vi körde inom en kund som vi ritat trädgård till och passerade ett annat hus som hade denna vackra dörr i koppar. Jag pratade med dörrägaren som berättade att de hade beställt den från Snickar Per.
Vilken underbar dörr som bara kommer bli vackrare med åren!!!Här är vår kunds hus. Glas, betong och många snygga detaljer både ute som inne!
I muren har de öppnat upp en bit och satt glas så man kan se ut över slätten.


Gångarna är gjutna i betong istället för plattsatta. Här och där är där ytor för växter och svart diabas.


Betrongen skapar gångar runt huset som sedan går över till ett stort trädäck vid poolen.


Singeln längst in mot huset med en gjuten kant mot gräset som gör det enkelt att klippa gräset utan att ta fram kantklipparen. Snyggt och praktiskt!


Barnen har fått sina namn ingjutna med handavtryck som en läcker detalj till odlingsplatsen.


Betongmöbler passar perfekt i denna miljön och kan stå ute året runt.
I betongplattan
har man lämnar rutor för att få betongen "att blomma".


Ordning och reda i garaget som gör det lätt och roligt att hålla iordning i trädgården.


Med Ikeas plastskolådor är det lätt att hålla iordning på smågrejor i garaget.


Vilken dröm. Så här organiserad ska jag också bli någon gång.

Underbara miljöer i trädgården och i nästa inlägg kommer bilder inne ifrån deras hus som är fantastiskt inspirerande...Nya Ting i butiken

oljelampa
Nu har vi fått in nya oljelampor i olika former som är underbara att tända i trädgården.


Sätt dem gärna i grupp så blir det så här fint.


Att skapa höjd i trädgården är lätt fixat med dessa stolpar med ett dekorativt silverklot på toppen.


Stolparna finns i olika höjder och silverkulorna i olika storlekar.