Gräsligt snygga växter!

Trädgård bambu
Med bambu och gräs i olika former kan man få en trädgård som ger en härlig miljö att njuta av.
Hela tiden upptäcker man nya favoriter och här kommer ett urval av våra favoriter!
Elefantgräs är en favorit som skapar höjd och är vackert även på vintern när frosten dekorerar de vissna stråna!


Pampas gräs är en spännande växt med sina vackra plymer.

Fargesia 'Rufa'
Bambu
Vacker och mycket härdig bambu som är lämplig som häckväxt samt solitär i trädgården. Bergbambun är även fin i kruka utomhus. Favoriterna är: Jumbo blir 3-4 meter, Simba blir 1,5-2 meter.
Användning: frilandsväxt, krukväxt ute, häckväxtMiskantus/Japanskt gräs

Vetenskapligt namn: Miscanthus sinensis "Arabesque"
Färg: Grön
Höjd: 120-150cm
Härdighet till zon: --
Läge: Sol-halvskugga
Jord: Normaljord
Mysig kväll med eldstad

eldstad
Med en eldstad får man värme långt in på småtimmarna.
eldstad
I visningsträdgården har vi olika modeller att välja mellan.

eldstad

eldstad
En underbar miljö att krypa upp i och umgås!

Snygga rabatt avdelare!

 
Äntligen hittade jag snygga rabattavdelare!!!


 
Hittade och hittade men nu har jag hittat ett sätt som passar min trädgård! Jag sätter ner plåt! Så var det det enkla igen som känns snyggast! Så lätt det kan vara!Rusta har denna snygga i bambu! Här har de flätat pile som en snygg inramning.
Buddha som dekoration i trädgården

  

Med en vakande Buddha kan man få miljöer i trädgården att kännas spännande året om.

BUDDHA HUVUD I LERA
SITTANDE BUDDHAbuddha vit 

I butiken & på närbutiken har vi nu vackra Buddha i olika utföranden som kan stå ute året om!!!


Klicka här


DUKA PÅ GOLVET...

matplats på utedäck
Duka middagen på golvet och plötsligt får kvällen en känsla av en annan kultur.
Sitt på kuddar runt det nersänkta bordet, Tyger som fladdrar med vinden, Lyktor som ger ljus under den sena natten.
Simsala bim. Sommarkvällen blir magisk!

Midsommar & Sommarfester ...

midsommar
Vill du ha med något vackert till midsommar festen?

Vi har öppet denna helgen:
midsommarafton 10-13
stängt midsommardag
sön 11-16

Nu har vi även sommaröppet på måndagar 10-18!
ord. öppet tider:
Tis-Fre 10-18
Lör 10-15
Sön 11-16

Välkomna!

sommar arrangemang
Härliga sommar arrangemang som passar till sommarfesten.

sommarlyktor
Mysiga sommarlyktor att tända mot kvällen...

fjäril
Fjärilar och snäckor hör sommaren till...

vita blommor
Ska du ha fest? Vi har växter, detaljer, vaser...allt för att duka somarfint. Kom in så hjälper vi gärna till med tips och idéer!
midsommar
Visningshus på bomässan
"Vi vill ge folk en chock"

Uppdaterad 2 augusti 2007 8.26 Publicerad 2 augusti 2007 8.26
[+] [-] Textstorlek |

Stranden, ängarna och havet ska trängas i Trelleborgshems visningslägenhet.
Gislövs läge. – Det finns en allmän uppfattning av hyreslägenheter att de är ganska enkla. Därför vill vi visa att det går att göra fräck inredning även här, säger Fredrika S Olsson från Ting ute och inne.

Tillsammans med sin mamma och jobbarkompis Maude Strandqvist inreder hon Trelleborgshems visningslägenhet. – Vi har tänkt oss mycket brunt, beige, svart och grönt. Vi vill skapa känslan av strand, ängar och hav här inne, säger Fredrika S Olsson och bär på lite baburör.

Alla möbler kommer från Ilva och Ting ute och inne. Hela huset inreds i modern stil. I ena sovrummet blir stilen dock lite afrikansk med en filt i leopardmönster. Lägenheten sträcker sig över 90 kvadratmeter och hyran går på 8 500 kronor. – Jag har jobbat med denna lägenhet sedan april kan man på sätt och vis säga. Då gjorde jag en skiss som jag utgått ifrån nu. Men nu blir vi äntligen klara snart, säger Fredrika S Olsson. Lägenheten är redan uthyrd liksom alla Trelleborgshems lägenheter i det nybyggda området på Gislövs läge.

– Det är 42 stycken och de blev uthyrda väldigt snabbt. Vi är väldigt nöjda med lägenheterna. De är funktionella marklägenheter med fina uteplatser, säger Kent Jönsson, vd på Trelleborgshem. Sofia Bergström

 


Energisk inredare tvingas ta det lugnare

Det syns inte på utsidan att Fredrika S Olsson har ms , men hon tycker att omgivningen är förstående. "Tack vare Louise Hoffsten har många ett ansikte på ms, det har underlättat mycket för mig". Foto: Privat

Energisk inredare tvingas ta det lugnare

 

Fredrika S Olsson sprudlar av lycka och energi. Hon pratar fort och har alltid nära till ett skratt. Hon är en person som inte låter sig nedslås, inte ens när hon för ett år sedan fick beskedet att hon drabbats av en kronisk sjukdom.

– Man har alltid möjlighet att vända saker, antingen till det positiva eller negativa. Folk brukar fråga ”Blev du inte ledsen när du fick veta?” men jag ser det inte alls som något hemskt. Tvärtom bromsade det upp och fick mig att inse hur bra jag har det.


Hon fyller 40 år den 19 mars och det har varit 40 händelserika år. Nu jobbar hon som inredare och har synts som programledare för ”Trädgårdslust” i Kanal Lokal.


– Att kunna skapa med det som finns är en utmaning. Jag plockar mycket material utomhus, till exempel kvistar och använder inne, det lärde jag mig på en floristutbildning. Du ska aldrig gå ut i trädgården med dåligt samvete för att du inte hunnit rensa bort ogräs. Gå ut och njut istället!


Hon växte upp i ett konstnärshem och troligtvis var det där som hennes intresse för inredning började gro.


– Mamma hade en verkstad, så jag blev omgiven av mycket färg och form som liten.


Hon fick chans att utöva design då hon under en aupair-period i San Francisco erbjöds jobb på en arkitektfirma.


– Jag hade bestämt mig för att bosätta mig i San Francisco, så jag åkte till Sverige med tomma väskor. Men så när jag var hemma blev jag kär.

Ämnet för hennes förälskelse var blivande maken Håkan Olsson från Skurup.


Fredrika S Olsson berättar att hon fått sin driftighet från familjen. Tillsammans med sin mamma och sina systrar har hon gjort flera projekt.


– Vi gjorde matta krukor och sålde på mässor. Det var spännande att åka omkring, men sen när man kom hem och skulle stå och tillverka tusen exemplar av de beställda krukorna så tappades det kreativa. Det var då vi bestämde oss för att starta inredningsbutik.


När Ilva skulle slå upp portarna i Malmö ville Fredrika S Olsson jobba där som dekoratör. Men efter ett år som anställd kom oroväckande symptom smygande.


– Jag började känna mig konstig. Jag blev yr och plötsligt försvann hörseln på höger öra. Jag fick domningar på höger sida av kroppen, blev trött och orkade ingenting på kvällarna.


Hon gjorde en magnetröntgen och fick 2007 sin ms-diagnos. Symptomen på nervsjukdomen multipel skleros är olika från person till person och drabbar periodvis i så kallade skov.


– Det var en chock, men samtidigt kändes det positivt eftersom jag nu fick en förklaring till allt som hände med min kropp.


Sjukdomen har lärt Fredrika S Olsson att inte rusa fram för fort.


– Det var jag som skulle ha det helt enkelt. Risken med att vara en energisk människa är att man inte hinner lyssna på kroppen. Nu vet jag att om jag inte tar det lugnt slår det tillbaks nästa dag i ett skov.


Hon kallar den sin ms-vardag. Hon har trappat ner till halvtid som inredare och tar varje tisdag en spruta med bromsmedicin. Dagen efter går det inte att planera in något – ibland orsakar broms-medicinen feberfrossa.


Fredrika S Olssons största stöd är en man som håller tillbaka henne – på ett positivt sätt.

– Håkan tycker inte synd om mig. Han kollar av och bromsar om jag kör på i 110. Det är kärlek.

Fredrika S Olsson

Gör: Inredare på butiken Ting ute och inne utanför Trelleborg. Programledare för ”Trädgårdslust” i Kanal Lokal.
Bor: På en gård i Ölöv utanför Skivarp.
Familj: Gift med Håkan, barnen Gustav, 13 år, och Oskar, 7 år, samt katten Sven.
Aktuell: Fyller 40 år den 19 mars.
Text: Maria Dahlin
Uppdaterad 18 mars 2008 23.30 Publicerad 18 mars 2008 23.30
[+] [-] Textstorlek |


Trädgården sista biten i pusslet


Pergola, trädäck och lättskötta rabatter. De två nyrenoverade husen på Valldammsgatan har kompletterats med en liten oas till innergård.
Valldammshusen. Som sista bit i det stora pusslet med att totalrenovera de nergångna husen på Valldammsgatan skapades en innergård. Två trädgårdsdesigners kopplades in i början.

- Vi gör en idéskiss, därefter utvecklar vi idéerna tillsammans med kunderna, berättar Karin Klein som tillsammans med Sanna Strandqvist jobbar med trädgårsdesign på Ting Ute & Inne.

Förutsättningarna för Valldammshusens innergård, där tre olika hyresgäster ska samsas om utrymmet, var att alla skulle kunna utnyttja gården, men ändå ha varsin lite med privat del. Dessutom skulle gården vara lättskött.

- Då stryker man direkt alla typer av växter som måste klippas ofta, förklarar Karin Klein. Vi har också uteslutit gräsmatta som måste klippas och skötas. Ofta planterar folk träd i gräsmattor, men en sådan detalj skapar ju bara ännu mera arbete, då måste man kantklippa gräset runt trädet.

- I stället har vi satsat på tåliga, vintergröna växter som murgröna, bambu, ligusterhäck och buxbom, tillägger Sanna Strandqvist.

Ett litet träd finns också i trädgården, men det har planterats i en hål mitt i trädäcket i stället.

- Det är läckert att bygga runt ett befintligt träd som redan står i trädgården, säger Sanna Strandqvist. Bara det är ett träd där rötterna inte breder ut sig för mycket.

Av den ursprungliga skissen har en del ändrats och gjorts om. Husägarna har haft sina synpunkter på förslaget och markanläggaren har justerat en del. Det är så det brukar bli, menar både Karin och Sanna. - När man anlitar oss brukar vi först uppmana kunden att tänka igenom vad man vill ha, vilka växter som man har som favoriter och att titta i böcker för att få lite inspiration. Därefter tar vi med oss idéerna, gör en skiss utifrån våra tankar om trädgården och så överlämnar vi en skiss. Efter det brukar det bli en del jämkningar och ändringar tills alla bitar faller på plats.

När idéerna var framtagna var det dags för själva anläggningsarbetet. Den biten har markexploatören Anders Flink och hans företag Mark & Anläggningsarbete stått för.

- Det här är ett litet projekt för oss. Vanligtvis jobbar vi med stora projekt i samband med nybyggda områden, men det här är ett kul lite annorlunda uppdrag.

Den lilla uteplatsen som Anders Flink har byggt består av flera olika material på marken. Plattor, singel och trädäck. Alla materialen har sina för- och nackdelar.

- Alla materialen kräver noggrannt underarbete, säger Anders Flink. Trä är underhållsfritt men något dyrare än plattor. Plattor i sin tur kan bli för dött om man inte varierar med lite växter här och där. Och singel är levande, men flyttar gärna på sig. Hur stor kostnaden blir för att få sin trädgård omgjord beror på hur stor trädgården är och hur mycket man är beredd att göra själv.

Själva skissen om man anlitar en trädgårdsdesigner kostar runt 7 000-9 000 kronor, enligt Sanna och Karin. Därefter får man budgetera minst hundratusen kronor för en trädgård på ett par hundra kvadratmeter om man absolut inte vill göra något själv.

Anders Flink tycker generellt att många vågar alldeles för lite med sina trädgårdar. Han tycker man ska prova mer än bara heltäckande gräsmatta.

- Just nu finns många nya trender. En är att stora betongplattor är på väg tillbaka. Kul som omväxling till all byasten som sålts de senaste åren.

Sanna Strandqvist och Karin Klein tipsar om andra trender.

- Just nu är det mycket detaljer, spaljéer och olika nivåer, säger Karin Klein.

- Belysning kommer mer och mer. Och små vattenspel, som motvikt till stora dammar, säger Sanna Strandqvist.Louise Voll Ercolino
Publicerad 19 januari 2007

Kvinnorna ansiktet utåt på Ting Ute & Inne

Håkan och Sanna Strandqvist i gång med att gjuta ett vattenspel, en av de produkter som görs direkt på plats av familjen och är en storsäljare i butiken.

  

De skulle stanna i två år, tänkte MaudE och Håkan Strandqvist när de flyttade ner från Göteborg för att han fått jobb på gummifabriken. I dag, fyrtio år senare, är de fortfarande kvar i huset i Gislöv. Här bor de, arbetar och driver butik och företag tillsammans med de tre döttrarna som alla är lika engagerade i familjefirman Ting Ute & Inne.
TRELLEBORG. Få som kört sträckan mellan Trelleborg och Ystad har kunnat undgå skylten Ting Ute & Inne. Med åren har företaget blivit ett begrepp i inrednings- och trädgårdsvärlden långt utanför Trelleborgs gränser. Mindre känt är kanske att företaget drivs av en familj där alla utom en både arbetar och bor max femtio meter från butiken och verkstaden.
- Jag och Håkan bor i huset där butiken ligger. Sanna och Karin bor i grannhusen med sina familjer, säger MaudE Strandqvist.

Till skillnad från många familjeföretag är det kvinnorna som är ansiktet utåt. Pappa Håkan är minst lika delaktig i arbetet, men föredrar att arbeta med produktionen i kulisserna. Han har god hjälp av Sanna som också håller i administrationen. Karin designar trädgårdar, Fredrika jobbar med inredning och mamma MaudE är inriktad på det konstnärliga arbetet och på att arbeta i butiken. Men alla deltar i den kreativa processen med att bestämma vad som ska köpas in och vilka trender man ska satsa på.

- Majoriteten bestämmer, ler MaudE, och nuförtiden är det jag som oftast blir nerröstad. Men det är väl inte mer än rätt, det är ju flickorna som ska ta över.

Ting Ute & Inne grundades av MaudE Strandqvist för sjutton år sedan. Genom att starta som grossist av konstnärsmaterial kunde hon kombinera affärverksamhet med intresset för konstnärlig verksamhet. Undan för undan har ett eget unikt koncept vuxit fram och samtidigt har maken och de tre döttrarna engagerat sig allt mer i verksamheten. I dag står verksamheten på flera ben. I verkstan i Gislöv, som ligger i samma hus som butiken, ritas och produceras föremålen i betong. Smidesartiklar är ett annat av företagets signum, där samarbetar man med lokala smeder som tillverkar föremålen och möblerna.

- Krukor köper vi in, det krävs en för stor apparat att tillverka dem, förklarar Sanna.Förutom den egna produktionen av dekorativa blomsterarrangemang, vattenspel och trädgårdsföremål sysslar företaget även med inredning och trädgårdsdesign.

- Vi inreder både åt företag och privatkunder. Särskilt julen är högsäsong. Vi har till och med pyntat granen åt en kund. Det handlar väl om en kombination av tidsbrist och att folk vill ha det snyggt hemma när släkten kommer på besök, tror Sanna.

Med åren har en speciell Ting ute & Inne-stil vuxit fram. Färgskalan hålls alltid väldigt jordnära, trots alla trender. Det är vitt, grått och svart. Bara någon enstaka färgklick lyser igenom i arrangemangen.

- Det är stilrent men personligt, sammanfattar Karin. Vi vill ha flytande gränser mellan ute och inne.

- Och hellre lite skit under naglarna än alltför sött och puttinuttigt, om du förstår vad jag menar, säger MaudE.

Inspirationen kommer från olika håll.

- Visst läser vi inredningsmagasin och vi brukar besöka Chelsea Flower Show varje år, men främst hämtar vi ideerna från vårt eget liv, säger MaudE.

- Just nu är det till exempel mycket stora fönster och låga fönsterbrädor. Då märker man att det behövs stora krukor för att fylla ut, förklarar Sanna.

Att både jobba ihop hela dagarna och umgås som familj kan låta påfrestande i mångas öron, men familjen Strandqvist tycker inte att det är ett problem.

- Vi är så öppna och raka mot varandra så det funkar bra, säger Sanna och får genast medhåll av Karin och MaudE. De tycker tvärtom att det finns många fördelar med att bo vägg i vägg med varandra och ha det jobb de har.

- Jag kan hjälpa Karin med hennes barn när det behövs, och hon kan rita trädgårdar på nätterna om hon känner för det, säger Sanna.

Något som är viktigt för hela familjen är livskvalitet och att ha kul på jobbet och i vardagen. Den glädjen höll på att gå förlorad när man bestämde sig för att expandera och starta butik mitt inne i Malmö i slutet på 90-talet. Först öppnades en filial på gamla Väster med trädgårdsinredning, sedan delades butiksutrymme med klädskaparen Jane Wikström.

- Det var helt fel för oss att expandera, vi tappade hela grundidén, minns MaudE. Det blev bara mycket mer att göra med administration och med att anställa folk. Vi vill ha kul och ha tid över för att rita trädgårdar och skapa. I Malmö höll vi på att förvandlas till en ren inredningsbutik, och det ville vi inte. Här kan vi växa på ett annat sätt, genom att jobba med flera grenar i stället. Vi har en egen visningsträdgård, det kunde vi inte ha i Malmö.Hela familjen är eniga om att det är perfekt att ligga i Gislöv. De känner av att Trelleborg är en kommun som börjat komma igång.

- När vi flyttade hit för fyrtio år sedan kostade tomterna ingenting och det var otroligt glest mellan husen. Det var inte så kul att bo här och gå hemma med barn då, intygar MaudE.

I dag är situationen annorlunda. Läget vid väg 9 tycker de är perfekt.

Det lockar många kunder från både öster och väster.

Och de ser få nackdelar med att ligga där de ligger, trots att det är mitt i ett bostadsområde.

- Det skulle väl vara bristen på parkeringsplatser då, funderar MaudE. Och så för grannarnas skull, det kan bli rätt mycket besökare här på helgerna. Men vi har snälla grannar. Skriv det.
 

Louise Voll Ercolino 
(Publicerad 13 augusti 2007)

SVART OCH SILVER GER EFFEKT!


Svarta stenar och silver kulor ger en fantastisk effekt till grönskan i trädgården!
Att placera krukor på rad intill fasaden eller en häck bryter så otroligt snyggt och med olika nyanser på växterna kan man verkligen få en miljö att leva...

HÅLLBAR STIL


Vuxenskolan i Lund har just nu skapardagar i Glimåkra folkhögskola och de anlitade mig för att göra en föreläsning om Hållbar stil Ute & Inne.

 
Jag satte mig i bilen och körde mot Glimåkra och vilka underbara miljöer jag passerade! Så fantastiskt vackert och så inspirerande!


På plats träffade jag kursdeltagarna som hade skapat under dagen. Jag var så hög av min resa  hit, så med mitt bildspel och publikens intresse skapade vi en "magisk kväll" som ingen ville sätta stop för!
Vilken underbar utbildning av Studieförbundet Vuxenskolan i Lund som har fångat en utbildning i en otroligt vacker och inspirerande miljö!!!IDAG HAR VI ÖPPEN TRÄDGÅRD!


Välkomna in till den privata trädgården söndagen den 20/6 kl 11-17!


Läs artikel:
Trelleborgs Allehanda
Skåne
"Solrosorna"

VÅRT HEM I VECKANS METRO BOSTAD

 Metro Bostad 18/6

Inredarens hem

I den totalrenoverade skånegården på Söderslätt råder ett lugn

– men under ytan sjuder det av energi och kreativitet. Här bor

inredaren och trädgårdsdesignern Fredrika S Olsson.


Välkomnande och ljust med många blickfång. Hos familjen Strandqvist

Olsson låter man kreativiteten flöda. Att inreda är en ständigt pågående

process – inte ett konstant tillstånd som aldrig förändras.Klicka här för att läsa reportaget.  sida 1 + 6-9

EN FESTLIG SOMMAR!

KUNGLIGT
Sommarens fester går i kungligt tema i år! Med kronor, glas, grodor och andra detaljer kan man skapa en fanstastisk miljö för fest.

FEST!
Det finns alltid något värt att fira!

KUNGLIGT
Dagsländor, grodor och kronor hittar du i butiken eller i Nätbutiken.

KUNLIGT
Härliga arrangemang med lättskötta växter och snygga detaljer. Uppskattas av alla!

KUNGLIGTKUNGLIGT
NECESSÄR FÖR SMYCKEN
Smycke necessär med olika fack med dragkedja Långa band som man kan knyta...
Perfekt morgon gåva eller kanske som gåbort present!

KUNGLIGT
Ljusstakar i den kungliga trender finns i en massa olika varianter.

KUNGLIGT
Nu känner vi för vitt i hemmet och i trädgården. Igår fick vi den första leveransen av snygga vita utomhuskrukor. Nu ska här planteras innan festen börjar!

Vad bjuds det på? Få recepten från boken:

ÖRTER OCH SMAKER FRÅN ÖSTERLEN

Kokbok i handgjord presentlåda med tre kryddrör. Recept på allt från drycker, smårätter och varmrätter till desserter, kakor och bröd. Personligt skrivna recept blandat med kuriosa, oväntade kombinationer av kryddörter och råd kring smaksättning med mera. Eva på kryddgården Österlenkryddor delar med sig av sin gedigna receptskatt och sitt kunnande om kryddörter.
Boken finns i butiken och på nätbutiken


Ha en trevlig fest!


INREDER INFÖR "ÖPPEN TRÄDGÅRD"


Inreda trädgården med filtar, kuddar, lyktor, kan man kalla det inreda?


Ja, visst kan man det. När detaljerna kommer på plats skapar man en levande oas att njuta i.


Ting Ute & Inne är en del av mammas (MaudE) och pappas (Håkan) trädgård och hus som har gett plats till verksamheten där de och vi - de tre döttrarna (Fredrika, Karin, Susanna) jobbar med butik, trädgård och inredning.


På söndag den 20/6 (11-17) öppnas grinden upp in till deras privata trädgård och de bjuder in till att visa hur de har skapat en inspirerande stilren oas i sin trädgård.


Här har de skapat en trädgård som är enkel och lättskött och som är vacker året runt.

"Vi jobbar med formspråk", säger MaudE.Bambu, gräsväxter, stenar.....vackert!


Sittplatser i trädgården kan man aldrig ha för många av!


Planteringslådor i bra höjd. Perfekta att odla vad man känner för.


Trampstenar och bryggor är snygga ting att bryta gräsmattan med.


Välkommen att inspireras på Ting Ute & Inne och glöm inte bort att på söndag 20/6 har vi "öppen trädgård" 11-17 i den privata delen!

Vill du ha hjälp med din trädgård?
Klicka här!Kreativa kvadratmeter
Skapa en personlig miljö i trädgården....
I denna bok finns många idéer från trädgårdar vi varit med att designa.

Boken kan du köpa i butiken eller på vår NÄTBUTIK


TRÄDGÅRDSLUST PROGRAM 1-4

En annan inspirations källa är våra DVD:s med  programmet "Trädgårdslust".

Succéprogrammet från TV- nu på DVD!
Följ med på en resa med tips, idéer och vackra miljöer.

Fredrika från oss är programledare tillsammans med Lennart Engstrand och här får vi följa med och få inblick i några av Skånes fantastiska trädgårdar. Vi får följa familjen Wahlström som vi har ritat trädgård till och se när de skapar sin drömträdgård.

De finns att se och köpa i butiken och på NÄTBUTIKEN.

Välkomna till att inspireras för att forma Din trädgård till en personlig utemiljö – för den medvetna människan.


ÖPPEN TRÄDGÅRD!Välkomna in till den privata trädgården söndagen den 20/6 kl 11-17!

TING UTE OCH INNE, ”Modernt, minimalistiskt, sparsmakat i sten och gräs”

Ting Ute & Inne öppnar dörren från butikens visningsträdgård in till den privata delen av MaudE & Håkan Strandqvists inspirerande stilrena oas!

I samma stil har deras del skapats med hjälp av gräsväxter, bambu och andra gröna växter med vackra former.
Stenar, uterum, vattenmiljöer och personliga detaljer hjälper till att sudda ut gränserna mellan ute och inne. 

Trädgården vid butiken är fylld med vackra och dekorativa ting. Vackra krukor, enkla växter, spännande inredningsdetaljer, annorlunda belysning och unika vattenspel.

Butikens visningsträdgård och butik har öppet tis-fr 10-18 (from 28/6-9/8 även sön)
                                                                             lör 10-15
                                                                             sön 11-16

Välkomna in till den privata trädgården söndagen den 20/6 kl 11-17!

Mer om ÖPPEN TRÄDGÅRD I TRELLEBORGS KOMMUN kan ni läsa HÄR.
Mer om Ting Ute & Inne kan ni läsa HÄR.

KARTA


MALLORCA BJUDER PÅ VACKRA MILJÖER!


Njuter av en underbar lounge miljö i en hamn på Mallorca. Snart kommer värmen till Sverige och det blir kanske dags att skapa en lounge miljö i vår egen trädgård.?

Detaljer som ger en härligt avslappnad miljö.


Pinnar trädda på snöre ger en fräck rumsavdelare. Torkade frökapslar i keramilskålar.
Restaurangen heter aqua

STUDENTFESTEN KAN BÖRJA!


Student firande i partytält kan med små enkla medel bli en personlig och snygg tillställning!
Bänkar med fårskinn. Svart tyg draperat på väggarna. Ett stafli med en tavla där alla kan skriva något till studenten.


Snygga myggnät över borden som får känslan av kristallkronor.
Rislampor på rad belyser väggarna.


Vita pappersdukar med svart papperslöpare blir blir den perfekta bordsdöljaren.
Bordsdekoration med några vaser med prästkrakar, block ljus som står stadigt i sanden blir dekorativt och inte för sött för killen som tar studenten.


Under detta vackra parasoll kommer välkomstdrinken intas och i plastskålen "cup cake" kommer öl bäddas in i is.


Efter studentmiddagen kan man dra sig till andra sidan trädgården där utomhus loungen inbjuder till umgänge enda in till småtimmarna...
Festen kan börja!

INSPIRATIONS TUR TROTS ALLT REGN...


Nu ska alla 4 ta ledigt och köra till västkusten på en inspirationsresa va planen.
Inspirationsresa i regnet tänkte vi när vi vaknande. Vi kör!


Första stoppet blev Helsingborg där vi har fått en kontakt med utomhusmöbler som gärna vill att vi designar en serie till dem. Idéerna bara sprudlare och vi fick tvinga oss iväg för att hinna mer fler stop på vår resa. Mer om idéerna en annan dag...


Nästa stop var Träslövs trädgårdar i Varberg som vi har ritat miljön till. Nu var vi tvugna att se resultatet och WOW vad fint det blev!!! Kika gärna in på deras hemsida


Allting här var så otroligt vackert!


Alla detaljerna var på plats!


Skintaby smedja nästa! Här finns vår Martin som har Berntsson Design. Vi har samarbetat med Martin i många år och i verkstaden visade han de senaste produkterna.


Verkstäder är det bästa som finns!


Kör gärna inom om ni har vägarna förbi. Berntsson Design

 Vilken inspirerande dag! Nu är vi helt slut och åker hem till Gislöv för att samla idéerna, trots allt regn!

MODEVISNINGEN - VILKEN SUCCÈ!!!

Modevisning i Trädgården!
 
Varför kläder?
Mamma, MaudE med sin bakgrund med utbildning på textilinstitutet, inköpare för Gulins på 60-talet, drev syateljé i Limhamn på 70-talet, dekoratör för Kappahl på 80-talet... Har aldrig släppt taget om sitt intresse för kläder!

Symaskinen står på ett bord bredvid tv soffan för alltid är det något klädesplagg på gång. Under min uppväxt fick jag och mina systrar alltid överrösta symaskinen med ljudet på tv:n. Och nu kan jag riktigt sakna att inte ha det ljudet i bakgrunden när jag tittar på tv med min egen familj!
 
Länge har det varit en dröm för mamma att kunna ta in kläder i Ting Ute & Innes sortiment. Vi tre systrar har motarbetat den idéen under en längre tid men när kunder började fråga mer och mer om våra kläder vi bär i butiken och så bestämde vi oss alla för att pröva med kläder i en liten del av butiken.
Så nu kan ni hitta även kläder på Ting Ute & Inne som även det sortimentet följer de olika säsongerna!

Varsågoda ett smakprov på sommarkollektionerna från Ralston & H.O.P

ralston  H.O.P


    Mamma             Sanna             Karin           Fredrika
(mannekäng) (mannekäng) (teknikansvarig) (konferencier)

Modevisning
"En lycka till skål" hinner vi med innan vi går ut på catwalken!
Kerstin (Sannas svärmor), Maria (jobbar i butiken), MaudE, Monica (Karins svärmor), Fredrika, Lilian (väninna), Sanna är redo!!!


En lycklig mamma som njuter av att vi nu börjar med kläder i butiken!
Kläderna är från Ralston och stickade plagg och sjalar är från H.O.P. Smycken från olika leverantören från hela världen. Titta och njut!!!

Finalen i vitt blev så högtidlig så att ögonen tårfylldes!

Min klänning som under dagen gick under namnet " Schweizer osten" såldes direkt och jag fick gå och ta på mig nya plagg som väldigt snabbt såldes igen! Tre gånger fick jag byta om tills det att jag fick behålla kläderna på. Vilken åtgång!


Modellerna fick snabbt ta av sig plaggen för nu ville alla ha de snygga kläderna. Vilken succé!!!


Mamma tar glatt emot beställningar på det som tagit slut och vänder sig snabbt bort till mig och säger:
-Vad va det jag sa! Kläder på Ting Ute & Inne är så rätt!
Jag och mina systrar Karin & Sanna kan bara hålla med. Tusan,hon hade rätt, igen!

Vill du ha inbjudan till nästa visning? Maila gärna din mailadress till oss!
info@tinguteoinne.se


ralston  H.O.P
FÖRBEREDER MODEVISNINGEN!


Kläderna är på plats i butiken. Mannekängerna har fått sina kläder. Solen skiner...


RUM I TRÄDGÅRDEN
Visningsträdgården redo. Smyckena är utprovade. Kakorna är i ugnen...
Välkomna!

Modevisning!

DEN BLOMSTERTID NU KOMMER...


Nu blommar det! Fram med alla glasvaser i alla storlekar och gruppera dem.
Blanda gärna. Nya och gamla höga och låga...Ta en runda i trädgården och plocka det som erbjuds. Det är inte mängden blommor utan hur varje blomma hittar sin vas att pryda! Njut av att blomstertiden är här!


STYLING FÖR TIDNINGEN RESIDENCE

styling residence
Styling av ute & inne miljöer är en av mina arbetsuppgifter. Detta uppdraget är för tidningen Residence i ett fantastiskt hus på Österlen.
styling
Vilket väder och vilken rapsdoft!

Styling residence
Tack snälla Hans & Kicki för att ni öppnade dörrarna till er underbara Villa Sorriso!


MODEVISNING I TRÄDGÅRDEN!

Modevisning!
Nu inför alla vår och sommarfestligheter bjuder vi in till en Modevisning i Ting Ute & Innes visningsträdgård.

kläder
Mamma, MaudE med sin bakgrund med utbildning på textilfacket, inköpare för Gulins på 60-talet, drev syateljé i Limhamn på 70-talet... Har aldrig släppt taget om sitt intresse för kläder!

Symaskinen står på ett bord bredvid tv soffan för alltid är det något klädesplagg på gång. Under min uppväxt fick jag och mina systrar alltid överrösta symaskinen med ljudet på tv:n. Och nu kan jag riktigt sakna att inte ha det ljudet i bakgrunden när man tittar på tv med min egen familj!

kläder
Länge har det varit en dröm för mamma att kunna ta in kläder i Ting Ute & Innes sortiment. Många av våra kunder har undrat om våra kläder vi bär i butiken och nu har vi gjort plats för dessa underbara plagg!

Ralston

Välkommen på Söndag 6/6 kl 14
 
Ralston Design - kvalitetskläder med personlig stil och många kombinationsmöjligheter.

RSS 2.0