Svart & Betong


En ny favorit i butiken är denna lyktan som är lika snygg ute som inne.


Bokstäver, skulpturer och vaser alla i svartmålat trä.


Bokstäverna är en rolig detalj i inredningen och finns både som små...


...& som stor!
Betong är lika snygg i raka former och som fatet, med en mer romantisk form.


Denna veckan har vi fått in massor av värmeljusstakar och vackra kulor i olika material.


Vill du ha vacker konst på husfasaden eller kanske på ett plank? I visningsträdgården finns tavlor i olika färger och former.
Välkommen för att inspireras till ditt hem.

Medeltida höstfirande


Det finns alltid något att fira! Denna helgen är det många Halloween fester och här kommer ett alternativ till det.
Bjud in till en Medeltidshöstfest.

Medeltida höstfirande
Klädsel som är medeltids inspirerad är ett bra sätt att få gästerna i stämning. Enkla lekar med att fånga äpplen i gamla zinkkar är en rolig "happening".


Bjud på en höstgryta och till efterrätt karamellglaserade äpplen!


Dekorera i glas som du fyller med höstlöv, pumpor, ljus och äpplen...

Halloween helg


Denna helgen är den stora halloween helgen. Dags att bjuda på fest med lite läskiga inslag.


I butiken har vi pumpor i olika storlekar, växter, svarta stenar... - saker som stämmer bra in i färgerna för ett Halloween tema.


Inte behövs en massa döskallar och spindlar för att komma i stämning.  Med svarta underlägg, oranga servetter och ett pälsband från sybehörs affären, ger en härlig Halloween känsla.
I butiken hittar du zinkfat, stenar, pumpor och svarta ljus som blir till en perfekt bordsdukning för helgen!I visningsträdgården finns oranga och svarta detaljer som är vackra även när det inte är den typiska "svart och oranga Halloween helgen".

Vintage´s Vackra Väskor


Vintage by Fe är ett svenskt märke som skapar smycken med en unik vintagekänsla. De finner sin inspiration i unika smycken och accessoarer med själ, från förr.

Just nu hittar du dessa fina väskorna i getskinn både i butiken och på nätbutiken.
Klicka här!

vintage väskaVisa rötterna.

Floradania
Låt rötterna bli en del av dekorationen genom att plantera i glaskrukor.
I butiken finns olika storlekar och former på glaskrukor. Kom in så visar vi gärna dig vilken växt som passar till att visa rötterna.

Ceropegia
Ceropegia sandersonii, eller fallskärmsranka på svenska.

Normalt sett virar sig rankorna runt ett fast föremål, men de kan enkelt formas efter dina önskemål. Var inte rädd för att arrangera växten på ett annorlunda sätt, till exempel genom att låta den växa i genomskinligt glas, så att du kan se rötterna.
Ceropegia tål ljus, dock inte direkt sol. Den trivs i rumstemperatur och får inte torka ut.


Höstmys framför brasan.

focus-creation.com
Nu är hösten här och nu kommer den tiden på året när vi skapar en härlig mysfaktor i vårt hem.
Tänd brasan eller en massa ljus, koka en kopp te, kryp upp i soffan och njut av ett bröd med en god marmelad. Hösten är här och den är underbar!

EKOLOGISKT RÖTT TE I PAPPERS PÅSE
I butiken och på nätbutiken har vi olof viktors underbara te.
Klicka här för att se de olika sorterna.


Ett gott bröd och en härlig marmelad, kan det bli bättre?


Här kan du klicka för att se vilka marmelader vi har i butikerna.

Ha det riktigt skönt och gott!

Inredning, Resor och Mat - Godbitar i livet!

 
Helgens mässa drog massor av folk som älskar godbitarna i livet!


Charlotta Ranert, projektledare av Älska Mat har gjort ett fantastiskt arbete med att sätta Malmö på kartan med detta gastronomiska event!


Vi på Ting Ute & inne fick uppdraget att i denna vackra miljö göra en installation med andra "Godbitar i livet".
(bilderna är tagna innan mässan öppnades)


Eftersom Inredning, Resor och Mat är viktiga delar i vårt sätt att leva gjorde vi en miljö som vi kallade "Skandinavisk tolkning av Marrakech". Med puffar på golvet, lyktor och härliga inredningsdetaljer skapade vi en installation där besökarna kunde få ta del av hur godbitarna går hand i hand.


The Travel Gallery visade bildspel från Marrakech och berättade för besökarna om deras fantastiska resegodbitar.
Läs mer om deras resor här: The Travel Gallery.

Inredningen i montern är ett smakprov på vad som finns i butiken i Gislövs Strandmark i Trelleborg.
Välkomna för en godbit av inredning!
Läs mer om vår butik här: Ting Ute & Inne.


Tack alla besökare, utställare och mässpersonal för en fantastisk mässa!Underbara tröjor att ha under...I vår butik i Gislövs Strandmark säljer vi även kläder som snabbt har blivit en populär del i vårt sortiment!

Linnet (under den lila Ralston tröjan) är från Rosemunde och har en vacker spets i halsen.

 foto M-magazine

En del av dessa kläder kommer vi även att sälja i vår nätbutik. Klicka här för att se de vackra linnena från Danska Rosemunde.

Medium length top w/wide lace (Black)MEDIUMMedium length top w/wide lace (grey)LARGEMedium length top w/wide lace (cacao) LARGE
Spetsen nedtill blir en härlig detalj under tröja/skjorta/kavaj.
Hemma hos Skånefruars - Nancy Fadel
Nancy Fadel

Aktuell som en av kvinnorna i Kanal 5 serien "Skånefruar".


Bor:
Villa i Skanör
Familj: Stella, 18, Felix 16
Arbete: Designintresserad entreprenör/civilekonom inom inredningsbranschen och Sverigeagent för de utländska inredningsagenturerna Kristensen:Kristensen, Polaris, Domitalia och Mat The Basics.
Intressen: Skidåkning, segling, tennis, konst (pappan är konstnär) och dans
Övrigt: Älskar vackra kläder & skor och beundrar starka kvinnor såsom Coco Chanel, Karen Blixen & Madonna


När jag gör reportagen så får de jag är hemma hos välja en sak från vår nätbutik som tack för besöket. Nancy valde denna zinklyktan.

Klicka här för att komma till lyktan på nätbutiken!

Varför valde du den?
-Jag älskar mitt hus i Skanör! Visst är rosorna vackra?! Här ska lyktan från stå. Den är perfekt att tända upp för att välkomna folk när de kommer till vårt hus.
Den passar lika bra inne!


LJUSLYKTA I ZINK
Lykta


Nancy har en härlig blandning av ärvda saker, moderna möbler som hon är agent i Sverige för och saker från olika delar i världen.
-Jag älskar mina vackra koppar från mormor!


I hemmet finns många detaljer från alla år utomlands. Familjen bodde många år utomlands i Egypten, Budapest, Jamaica, Bahamas, Bermuda, London, Dubai, med sin fd man som jobbade inom lyxhotellsbranschen. 
-Man skulle kunna ha släpat hem hur mycket som helst! Jag har valt ut favoriterna som fick följa med hem till Skanör.


Nancys pappa är konstnär och har målat många av tavlorna i hemmet. Soffan är från ett av företagen som hon är agent för och bordet följde med från hemmet i Dubai.

Utomlands engagerade sig Nancy ideellt  och jobbade bland annat som ordförande och redaktör för SWEA International. Nancy tycker om att skriva & att fotografera och i Dubai gjorde hon många reportage om utlandssvenskarnas liv & hem.


Nu verkar Nancy som agent i Sverige för olika varumärke inom inredning. Hennes kunder är butiksägare, arkitekter och inredare.
Kontoret har hon hemma och när jag hälsade på så var köket fyllt med mattprover.
-Förlåt att det är lite stökigt. Jag har precis haft en kund här, säger Nancy och börjar plocka undan.
Här kan du läsa mer om hennes företag:  Nancy in deco


Vilket bra tips för postlådan! Låt murgröna klättra upp på stolpen och man möts av en vintergrön postlåda vid entréen.

Tack för besöket Nancy!


Nancy In Deco verkar som agent i Sverige för olika varumärke inom inredning & design. Tanken är att få en intressant mix av olika inredningsstilar som kompletterar varandrNancy In Deco verkar som agent i Sverige för olika varumärke inom inredning & design. Tanken är att få en intressant mix av olika inredningsstilar som kompletterar varandra.


"Älska mat" mässa!

   

Vi på Ting ute & inne och våra kunder älskar inredning, trädgård,resor och mat!
Denna helgen (22-24 okt) gör vi en marrakech inspirerande installation på "älska mat" mässan på slagthuset i malmö.Älska Mat är Skånes nya gastronomiska event.
Klicka här för att läsa mer om mässan!
Här får den kvalitetsmedvetne och matglade konsumenten eller hemmakocken i Öresundsregionen möjlighet att träffa professionella kockar, handla kvalitetsvaror, provsmaka mat och dryck och inte minst få inspiration och kunskap.På plats vid installationen finns travelgallery som kommer att berätta om sina resor i en monter där vi på Ting ute & inne ger en skandinavisk tolkning av Marrakech, kom och njut!Tropiskt semesterparadis - mitt i Berlins höstrusk!


Vår weekend semester i Berlin avslutades med en tropisk söndag! Av med höstkläderna och på med bikinin! Mitt ute på det brandenburgska slättlandet, en handfull mil söder om Berlin, skjuter denna hangarliknande stålkonstruktion i höjden.

Sovjetiska militärer, tyska entreprenörer och asiatiska investerare. Alla har de bidragit till att skapa Europas största äventyrsbad Tropical Islands i Berlin. Det är gigantiskt och fantastiskt!

Från början var det tänkt att här skulle det tillverkas luftskepp. Verkligheten ville annat. Några luftskepp kommer vi inte att stöta på men väl över 50 000 tropiska växter direktimporterade från Asien. Ett trettiotal trädgårdsmästare, en behaglig luftfuktighet och en konstant lufttemperatur runt 26 grader ser till att växtligheten prunkar och mår bra.


Tack vare den speciella takkonstruktionen som släpper igenom solljus finns det möjlighet att skaffa en klädsam solbränna samtidigt som vi vandrar längs kilometerlånga stigar mellan bananträd och kaffebuskar.

I det 3 000 kvadratmeter stora Söderhavet känns det lika underbart som overkligt att få ta ett dopp i det 28-gradiga vattnet! Den finkorniga sanden fastnar lätt mellan tårna. Tropiska dofter blandas med glada tillrop från barnens lekland, där den nästan trettio meter höga vattenrutschkanan utgör den populäraste attraktionen.

Tropical Islands Resort

För den som önskar finns det möjlighet till avkopplande spa-behandlingar och tropisk bastu. Restauranger och serveringar tar emot oss när vi önskar något att äta eller läska oss med. Känslan av att vara på just en tropisk ö är alldeles sann, fast vi befinner oss mitt i Europa


Jag är fortfarande helt tagen av denna dagen med vackra miljöer och imponerad över denna fantastiska idé!


Att semestra i en tropisk inomhusvärld, är något som blivit allt populärare på kontinenten. Resenärerna har tröttnat på att punga ut med massor av euro och att släppa ut ännu mer koldioxid på en charterresa till det verkliga Söderhavet. Vi har hakat på den trenden, säger marknadscefen för Tropical Island.

 
TältLagunenHus
Tropical Islands är ett 66 000 kvadratmeter stort semesterparadis bestående av Europas största inomhus regnskog med stränder, tropiska palmer, olika swimming pools, barer och restauranger.

Hangaren har öppet dygnet runt och du kan hyra olika övernattningssätt inne i hangaren. Kanske i ett tält, eller på en solstol vid stranden eller varför inte i en "design lodges"...


Läs mer på: tropical islandBarnens val i Berlin


Att resa med barn är en nyttig historiarepetition! Med turistboken i högsta hugg så kan man flika in lite historia om staden som är nyttig både barn och vuxna.


De östtyska Trabanterna har blivit en kultstatus och man kan hyra dem för att upptäcka staden i en puttrande Trabant! Vi köpte en minivariant som ska stå på skoskåpet i hallen där hemma, det blir kult!


Kolla, mamma! Vilka coola brunslock!


Lego har en fantastisk butik i Berlin och här kan man testa allt i lego väg!


Lego som "gott och blandat"!


Jag blev barnsligt förtjust i dessa slulpturerna på KaDeWe. Visst är de underbara?!


Vi avslutade denna färgstarkadag med Hard Rock Cafe på Kurfürstendamm 224. Det var riktigt mysigt att få sitta här med sina barn och berätta för dem om vilka menyfavoriter man hade för 20 år sedan. Favoriterna smakade precis lika gott 2010 och nu tror jag att våra barn har hittat sina favoriter på Hard Rock Cafe!Självklart var rockdetaljerna uppblandade med östtyska kult saker!Berlin bjuder på en arketektonisk dröm!Det var några år sen jag var i Berlin senast. Det har hänt mycket sen dess. Borta är de sista resterna av andra världskriget. Inga hus med kulhål längre i de centrala delarna.
 

Det rivs och det byggs. Potsdamer Platz har förvandlats till en pampig men kall arkitektonisk dröm i glas och betong.


Ovanpå Hitlerbunkern just öster om Brandenburger Tor ligger Starbucks Coffee mitt i ett helt kvarter nyuppförda regeringsbyggnader.

Idag har sönerna fått välja vad de vill se. Muren, affärer, checkpoint charlie...

Sydsvenskan bjöd på skratt, tårar och en massa idéer!!!

Sydsvenskans Annonsörsdag på Slagthuset i Malmö var en succé!!!. Årets föreläsare var fyra stora personligheter som var och en dominerar inom sina områden. Genom kreativitet, engagemang och fingertoppskänsla har de lyckats med något de brinner för.

Med konkreta tips, skratt, tårar och idéer fick vi alla den utlovade energikicken som vi alla så väl behöver. 


Frida
Frida Berglund  - produktionsledare Forsman & Bodenfors och skapare av trendenser.se

Från 0 till 46 000 bloggbesökare på 5 år

Hur lyckas man nå ut i den snabbväxande världen av sociala medier? Vad finns det för knep för att öka sin närvaro på webben? ”Det är inte så krångligt som det verkar”, anser Frida Berglund, projektledaren som på sin fritid startade Trendenser.se som på kort tid blivit en av Sveriges allra största inredningsbloggar.

Frida gav många tips och idéer för att nå ut till sociala medier!


Ing-Marie Persson - primatansvarig samt bevarande- , forskning- och utbildningschef Furuvikens djurpark

Management by schimpans

Ing-Marie Persson är en av få människor i världen som kan umgås med fullvuxna schimpanser. Hon har blivit helt accepterad som flockmedlem i Furuviksparken. I en allt mer krävande livs- och arbetsmiljö menar hon att vi har mycket att lära av vår närmaste släkting. Hur gör schimpanser för
att må bra och hur arbetar chefen i gruppen?
Ing-Marie fick oss alla att komma ner på jorden och fick oss att förstå att vi har mycket att lära oss av schimpanserna. Vi tog del av hur djuren blir behandlade och det var många tårar som föll när vi såg en film om den lilla schimpansbungen som låg bredvid sin familjs styckade kroppar och blinkade med tom blick!


Teo Härén - författare, entreprenör, föreläsare – interesting.org

Härarbete – kreativitet – inspiration

Vad kännetecknar en bra idé? Teo Härén vet. Han har personligen läst och betygsatt över 30 000 idéer och driver Sveriges största kreativitetsföretag interesting.org. Han vet varför det är så svårt att vara kreativ. Men också varför det är så viktigt – och roligt!
Nu hoppas vi att våra barn betygssätts av deras kreativitet och inte av vad de har lyckats att lära sig utantill!

Yngve Bergqvist  - grundare av Icehotel AB

Gräv där du står,
det mesta är ogjort!

Hur kan en galen idé bli verklighet? Jo den som vågar mest och inte ser begränsningar lyckas i regel bäst. Orden är Yngve Bergqvists, en av landets mesta entreprenörer som gjorde den lilla orten i glesbygden världsberömd. Hans nästa projekt är en rymdresa från Jukkasjärvi.
Här pratar vi kreativitet! Att lyckas med något som ingen trodde på! Kämpa på! Tror du på din idé så ge dig inte förrän du har träffat andra som tror på den lika mycket som du!

Wow!!! Vilken inspirerande dag. Tack Sydsvenskan med sponsorer! Vi längtar redan till Sydsvenskans Annonsörsdag 2011!!!


Sugen på inspiration?

Missade du förra VIP-KVÄLLEN?

Vi kommer att ha ytterligare en VIP-kväll i oktober med temat HÖSTTREND UTE & INNE 2010!
NY DATUM! TORSDAGEN DEN 28/10 kl. 18.30.

Denna kväll har vi 10%'s RABATT – både ute & inne!

VÄLKOMMEN TORSDAGEN DEN 28 NOV kl.18.30

DENNA KVÄLL BJUDER VI IN TILL ETT INSPIRERANDE FÖREDRAG.

VI BERÄTTAR OCH VISAR BILDER PÅ HÖSTENS TRENDER 2010 UTE & INNE!

BOKA EN INSPIRERANDE TRENDKVÄLL:

Pris 95:
HÄRLIG PUMPASOPPA OCH NYBAKAT LÖKBRÖD FRÅN KLEIN’S MAT KOMMER ATT SERVERAS I BUTIKEN!

Anmäl er på:
tel 0410-33 47 37 eller på info@tinguteoinne.se

Obs! Begränsat antal deltagare. ANMÄLAN ÄR BINDANDE!En av trenderna i inredning, mat och kläder är inspirerad från Marrakech. Därför har vi bjudit in Gunilla Garro från The Travel Gallery som kommer att berätta om en fantastisk resa som avgår till Marrakech i december - som att kliva rakt in i "Tusen & och en natt".

Välkomna med din anmälan till inspirerande Trendkväll!


En kylig morgon blir en vacker dag!Minusgrader i morse. Kallt men vilken vacker morgon!


Frosten har lagt sig som ett täcke på alla växterna i trädgården.


Sonen Oskars sockerbetagubbes frisyr föll på sned av minusgraderna.

 
Är det dags för vintermössan? Nej, vi väntar och istället inreder vi för hösten med många ljus, öppen brasa, kuddar och mysiga filtar!
 

Koppar känns på gång


När du tänker på koppar är det så här du tänker då?
Nu kommer en ny trend med koppar och formerna är nya och känns helt rätt!

Contemporary-luxury-design-of-garden-furniture-with-modern-chairs-and-table.
Så här snyggt blir det med trädgårdsmöbler i koppar!


Nu lanserar de svenska möbeltillverkarna PWH Furniture den nya pendeln L.1. Den är tillverkad av oxiderad koppar med kromad lamphare och textilkabel.
www.pwhfurniture.com!


Handfat i koppar.
http://www.hofv2metalldesign.se/


Belysning i koppar som som kan hänga en och en eller varför inte i grupp. Design Tom Dixon


Invenstera i en vacker koppartacka.
www.koppargruvan.se


Det börjar hända något ute i världen ut över det vanliga och snart är även fasaderna här, vi pratar METALLER. Äntligen börjar arkitekterna blicka mot KOPPAR och dess fantastiska möjligheter, hållbarhet och framför allt detta homogena material.

Fasaden BOX09 , med NY 3D-effekt design ”vattenvåg” ger detta nyskapande projekt ett extra utseende. Arkitekterna bakom  projektet är österrikiska Viereck Architekten ZT-GmbH


Koppar trenden har bara börjat och nu har vi börjat se denna glömda metall i tapeter, kuddar och andra detaljer.
Välkommen tillbaka!


Bruna brända hösttoner


I butiken hittar du många snygga kläder i vackra tyger och färger.


Armband i läder, sjalar med spetsdetaljer. Massor av saker som gör dig klädd i höst.
 


Höstlyktor i brända toner som ger ett härligt sken.


Ljusstakar i järn och härliga kuddar i brunbrända toner.


Hösten är en fantastisk tid med underbara färger både inne och utomhus.

Vill du läsa mer om Marrakech?


Foto av Riad Saba, Marrakech
Om 2 månader går resan till Marrakech och det finns några platser kvar! Gå in på http://travelgallery.se/Shopping-och-kulturresa-Marrakech-2 för att läsa mer.

Foto av Riad Saba, Marrakech
Maria Sebnat Martin, en svenska som tillsammans med sin marockanske man Jabrane driver två riader i medinan i Marrakech och det är Maria som kommer att vara vår värd på resan i December!
Vill du veta mer om hennes liv i Marrakech så kan läsa mer om det bla i Borta bra.se
Tryck här för att läsa om hennes tips!

Foto av Riad Saba, Marrakech

Fler reportage:

Magiska Marrakech

Ormtjusare, sagoberättare, osande gatumat och en labyrint av gamla gränder. Men också femstjärniga hotell som tävlar med de främsta i världen. Marrakech mixar dåtid med nutid på ett nästan magiskt vis.
Tryck här för att läsa mer!

Hoppas att vi ses på resan i december!


Mässa i Stockholm i naturen och färgernas tecken.


Färg och natur är två av höstens trender.
Hållbart, fantasifullt och ungt - på Hem & Villa och Hem 2010, 7-10 oktober, visar sju kreatörer hur man kan återanvända en byrå i en utställning sammanställd av Myrorna.

Klicka här för att läsa mer om mässan!

Nya höstting på nätbutiken!


I höstmörkret är det mysigt att tända lyktor och njuta av hösten. Här kommer lite bilder och ting som kan inspirera.
PUMPA I BETONG, STORLJUSLYKTAETOL KUDDE METALLIC KAKAO/ORANGE
Pumpa                                           Lykta                              Kudde


Vill du ha något från nätbutiken så är det bara att klicka och beställa, så skickar vi det direkt. Snabbt och enkelt kan din ute & inne miljö bli höstmysig.

LJUSLYKTA I ZINK, FÖR VÄGGLJUSLYKTA I ZINK
Dessa höstlyktorna i zink är snygga att använda både inomhus och utomhus.
Klicka här!

Lycka till med att skapa en mysig höstmiljö!


Växter - en sund investering!

Floradania
Skapa en sund inomhusmiljö med hjälp av växter

Allt fler undersökningar har under senare år visat att växter inte bara har en lugnande inverkan, utan att de också bidrar till att rena luften från gifter och förbättra inomhusklimatet.

Floradania
De många dokumenterade positiva egenskaperna hos växter, bland annat hos luftrenande växter inomhus, visar att växter i bostaden är en klok investering.

Floradania
Vi ser nu en renässans för växter. Intresset för att omge sig med växter i bostaden kommer att öka något enormt i framtiden.
Vill du påverka din inomhusmiljö med växter?
Här kommer några exempel på växter som garanterat renar luften:


Fågelbobräken (Asplenium nidus)
Aloe vera
Ampellilja (Chlorophytum elatum)
Banddracena (Draceana deremensis)
Gullranka (Epipremnum aureum)
Murgröna (Hedera helix)
Rembuske ("Twiggy", Homalocladium)
Svärmors tunga (Sansevieria)
Fredskalla (Spathiphyllum)


Hemma hos Ingela Ekdahl - delägare i Sveriges största åkeri
Ingela Ekdahl  

Aktuell som delägare i Sveriges största åkeri.
                          
             
Bor: Skurup
Arbete:Ekonomichef, delägare och styrelseordförande - Ekdahls åkeri 
Familj: Mannen i mitt liv Niclas och våra söner Jesper 18, och Linus 16.
Intressen: Inredning!!!!!
Övrigt: Älskar att duka till fest!

Ekdahls Åkeri har sin bas i Malmö och är ett familjeägt åkeri där syskonen Ralf och Ingela Ekdahl äger och driver företaget. Och inte utan framgång. De har växt kraftigt och trots lågkonjunktur har de ökat både omsättning och vinst.

Företaget startade med fyra anställda och ett fåtal transportbilar till dagens ca 400 anställda och runt 400 miljoner i omsättning.När jag gör reportagen så får de jag är hemma hos välja en sak från vår nätbutik som tack för besöket. Ingela valde ett vitt buddha huvud. Klicka här för att komma till buddhan på nätbutiken!
Varför valde du den?
-Den är så fridfull! Här på öppna spisen ska den stå och smitta av sitt lugn på alla som passerar.


-Jag älskar saker med lite humor!


Visst är den bara helt underbar, min lilla hustomte!


Humor hittar man även i köket! Fläkten med en skärm som man kan byta när man känner för är en annan annorlunda utsmyckning. En kromad man som är ett knivställ...


Ingela berättar att hon älskar inredning så mycket så att det skulle kunna vara en slags sjukdom. Jag blir manisk i att ständigt hitta nya saker och att förändra. 
Mani eller en hobby? -Inredningsesultatet är min medicin och jag slipper spela golf eller någon annan sport, säger Ingela och skrattar Sport, det får sönerna istället ha som hobby och jag är gärna med och hejar på dem, precis som de hejar på mig när jag kommer med nya idéer till vårt hem!


Ingelas hem överraskar med vackra ting precis överallt. På stereon står 3 svarta buddha från Ting Ute & Inne tillsamans med en ärvd hatt. Underbara kontraster!


Toaletterna är inte bortglömda. Gröna detaljer som ger värme till kakel och klinker.


Ingela älskar att duka till fest. Matbordet ändrar utseende efter säsong och fest.


Jag samlar bilder från tidningar och klistrar in det i album. Det är så bra att ta fram om man behöver inspireras inför en fest. Just nu är det mycket svart och betong. Självklart är det de färgerna och matrialen jag dukar med på bordet till fest, just nu!
(Ingelas tröja är från Ralston och finns i vår butik)


Deras hem är ett hem man verkligen blir glad av att vara i. De har alla nära till skratt och detaljer av olika slag får alla att le vare sig man är på toaletten eller i hallen.


Favoritfärgen i trädgården är också svart och här har Ting ute & inne haft äran att rita en oas till familjen Ekdahl att njuta i!

Frågan är hur länge logon och bilarna får behålla sin blåa färg? Kanske svarta bilar med betonglogo? Nej, där går nog gränsen?! Eller?Kanelbullar i en massa varianter!!!


Kanelbullens dag 4 oktober
Måndagen den 4:e oktober är det dags att fira Kanelbullens dag, en dag som blivit en höjdpunkt för alla oss som älskar kanelbullar!
Denna dag bakas det varma kaneldoftande bullar för fullt i hela Sverige. 
I fjol såldes drygt 3 miljoner kanelbullar i Sverige under denna dag!

Sugen på att baka?

Örter och smaker från Österlen
Recept på allt från drycker, smårätter och varmrätter till desserter, kakor och bröd.
Personligt skrivna recept blandat med kuriosa, oväntade kombinationer av kryddörter och råd kring smaksättning med mera.
Eva på kryddgården Österlenkryddor delar med sig av sin gedigna receptskatt och sitt kunnande om kryddörter.
Klicka här för att se receptboken på vår nätbutik.


FIBERBETONG TAVLA, SPÅR, LITEN
Älskar du kanelsnäckor? Då kanske denna fibertavlan får dig att tänka på din favorit bulle!
Klicka här för att se tavlan på nätbutiken.


Lindex har denna goa pyjamasen. Finns tyvärr inte i vuxen storlekar!


Denna underbara kanelbullemattan är hela 130 cm i diameter och väcker garanterat uppmärksamhet på golvet i barnrummet.
Mattan säljs genom Favoritsaker.Kondisbitar som inte kladdar.
Bullarna är i huvudsak tillverkad av velour med 100% polyesterfyllning. De är CE märkta och tvättbara i 30° handtvätt.
Finns på Happy store.


Kanelbullar i silver!
Design Anna Örnberg

jag + kanelbulle = sant
Baka en jättekanelbulle där det finns en bit för alla!


Marrakech - inspirerande miljöer


Trenden syns i inredning, kläder, smycken och mat.


Fontaine - Riad Saba - Marrakech

Läs mer om resan på:
http://travelgallery.se/Shopping-och-kulturresa-Marrakech-2


Här kan du läsa om mina tidigare inlägg om resan:
http://tinguteoinne.blogg.se/2010/august/marrakech.html

http://tinguteoinne.blogg.se/2010/september/marrakech-inspirerar.html

Välkomna med på resan!


RSS 2.0