Dags för höstens Formex mässa i Stockholm

Formex_tema_H11.jpg
På Formex rustas det med inspiration inför vintern med rustika brasor, kaminer och stapelved.

 
Det ryktas om att miljöerna blandas med klassiska franska köksredskap och moderna designmöbler.
Vi hoppas på mysiga och inspirerande utställningar utan alltför mycket krusiduller.


Imorgon öppnar mässan och vi ska dit. Vi åker för att möta leverantörer, fackfolk och alla goa vänner vi lärt känna under våra 20 år i branschen. Att hitta spännande ting till butiken är ingen konst, men att hålla sig för att inte köpa in för mycket det är en konst!

Plexi i trädgården


När vi ritar utemiljöer så söker vi en lösning som inte alltid finns och så kom idén med plexiglas fram. Att kunna sitta under tak som inte släpper in alltför mycket ljus var önskan på denna uteplatsen och därför valdes ett frostat plexiglas.
Skivorna är 2x3m som störst.
Plexin finns även i klarglas och rökfärgad. Kontakta oss på info@tinguteoinne.se för att få prisuppgifter.Man kan även använda plexin på andra sätt i trädgården. Här är dörren in till trädgården i plexi.
I pergolan har det skapats miljöer med plexi som gör att man får en "vägg" som kan användas som avskärmning och då får man plats för att skapa ännu en sittgrupp!

(stolarna ikea, vattenbad Ting Ute & Inne)
 

På inspirerande strandpromenad i Gislövs strandmark


Nedanför skolan vid vår butik ligger fantastiska ängar och havet!
Här har vi gått, lekt och ridit sedan slutet av 60-talet då mamma och pappa flyttade ner från Göteborg. Marken nedanför skolan är skyddad för bebyggelse och därför står ängarna orörda och det är fantastiskt vackert!En underbar natur som man njuter och inspireras av året runt.


Mellan nyponbuskarna och strandgräset ligger en windsurfingbräda i vila och det för minnena tillbaka till när vi alla samlades på sommarloven här för att surfa och njuta av sommarens alla vattenlekar.


Pappa kände att det började kittla i surfingtarmen när han såg brädan och havet och började "skota in" med rollatorn.


Det var inte alla som surfade på den tiden - t.ex mamma. Hon satt på stranden och rev matttrasor!
Ville man ha lugn och ro kunde man inte ligga i närheten av henne. Här skulle det vävas trasmattor för när det var dåligt väder, då skulle bollarna av matttrasor ligga beredda!


Vävstolen är såld för länge sedan, men trasmattor är på ropet igen! Dessa rustika mattorna i läder har vi i butiken och på Nätbutiken. Klicka här för att se priser och storlekar.


Ja, det är verkligen en fantastisk miljö som ger både energi och kreativitet!


Vi promenerar tillbaka, för nu är vi fulla med idéer och det kan man alltid ta till vara på något sätt i butiken eller verkstaden.

Klättrande miljöer


Att låta klättrande växter bli som ett tak, insynsynskydd och t.ex hjälp att göra väggar i trädgården, är ett fantastiskt sätt att bygga miljöer med.


Här är ett lusthus som har humle som klättrar från sidorna och upp mot taket.
(Tavlan och lyktorna hittar du i butiken och på nätbutiken.)


Vill man göra väggar i sin utemiljö så kan man göra så här. Två stolpar som målas med svart täcklasyr och ett armeringsnät som växterna kan klättra på. Vill man ha det vintergrönt så det blir insynsskyddat kan man välja murgröna.


Här är stolparna nerstuckna i ett land och det kommer växa vita klematis som klättrar sig upp på stolparna, som blir en härlig kontrast till häcken.