Montern växer fram...


Just nu bygger vi montern till Vi i Villa mässan/ Skånsk Trädgårdsmässan.
Underbart att Malmö har fått en ny mässhall!!!
Här lägger Sanna betongplattor (från Flisby) som golv och väggarna kommer att kläs med svartmålade
plankbrädor (från Beijer).


Nu har bambun från Flyinge Plantshop kommit och man känner att utemiljön börjar växa fram.
Vattenspel och detaljer ska snart komma plats för imorgon öppnar mässan och då tänker vi bjuda på massor av inspiration!Placeringen på montern är bredvid trädgårdsscenen och där kommer vi en gång per dag under mässdagarna att visa ett bildspel med bilder från Boken. Massor av härliga miljöer, tips och idéer för dig som är sugen på inspiration.
Klicka här för att se föreläsningstiderna!Vi tackar våra sponsorer som i samband med vår monter på mässan visar hur man kan skapa en snygg utemiljö med hjälp av deras produkter. TACK!!!
Artikel i TA om vårens trenderI dagens Trelleborgs Allehanda kan man läsa om när vi på Ting Ute & Inne berättar om våren och sommarens inredning och trädgårdstrender.

Här kommer intervjun: 

Fredrika S Olsson, inredare på Ting ute och inne – Generellt kan man säga att det handlar om att ha en personlig inredning. Där är något för alla. Det handlar mycket om "här bor jag och detta är mina grejer".

Men man kan dela in det i tre olika stilar. Den första handlar mycket om lyx och drömmar. Den är elegant hemtrevlig med champagne, halmhattar, guldstarka färger och med inspiration från Englands badorter som randiga parasoll och från Kaliforniens stränder. Det är mycket blommor som hortensia och rosor. Det ska vara sammet men även skira textilier, nästan transparenta. Man kan ta in barockt, gustavianskt och rokoko men bryter det med lite mer moderna former. Det kommer också ett annat sätt att se på vintage. Har vi något ärvt och som har en betydelse så har vi det gärna framme men i en modern tappning. Ett gammalt fickur från morfar kan hänga i en ram på väggen till exempel. Allt ska vara tillsammans med det moderna, det ska inte bli ett museum.

Även tedrickandet är en trend just nu. Vi har gått ifrån kaffe latte och tusen sorters kaffe till att ta fram mormors tekoppar och det som hör till. Te kommer också i form av drinkar och med andra smaker.

Den andra stilen vill jag kalla för enkelhet. Här är vitt det nya svarta och här funkar uttrycket "less is more". Hellre plocka bort än att det blir för mycket. Här syns mycket trä tillsammans med betong och plåt. Plexiglas och vanligt glas kommer jättestort i vår. Sedan är det material som marmor och koppar men det fungerar inte med det så som det var förr utan materialen blandas på ett nytt sätt. Det är ny design i gamla material. Det är också mycket papper med i vårens trender. Det kan vara till exempel i skärmar, om man tänker så som i japanska skärmar. Det ska vara enfärgat ickeblekt papper med tydlig struktur.

Man ska gärna plantera växter i genomskinligt glas som till exempel lökväxter så att man ser rötterna och jorden. Det blir lite av närheten till naturen. Färgerna är grått, svart och natur tillsammans med dimmiga pasteller som ljust, ljust rosa, gärna med grått i.

Den tredje stilen är urbefolkning. Det kommer mycket med renhorn nu och trä. Till och med nävertofflor har jag sett. I inredningen kan det vara en känsla av stubbar. Det är gamla svenska och nordiska rena material. Även andra länder upptäcker det nordiska nu. I år är det Helsingfors som är designstad och då sätts fokus på det nordiska. Härifrån är det inte så långt till det japanska som också är enklare och nära till naturen. I detta kommer också att vi reser mycket och tar hem olika kulturer. Det kan vara masker från Afrika, keramik från Peru eller kakel från Marocco. Man kan kalla det lite etno-chic.

Årets färg är annars orange i en rödmustig ton. Den kallas "tangerine tango" och är läcker till en bas av grått, svart och vitt.

Vad gör du när våren kommer?

– När jag vill ha in våren i mitt hem börjar jag alltid med att plocka in grenar och sätter dem i lite vatten så att de börjar knoppa. Sen kanske jag ändrar om lite och flyttar runt en del. Sedan kompletterar man det man redan har.

Ditt vårtips?

– Ta fram utemöblerna tidigare än man tror. Kanske inte alla men så att man har något att sitta på i solen redan tidigt på våren.

Publicerad med tillstånd från Trelleborgs Allehandas Näringslivsbilaga 28/2 2012
JENNY ISAKSSON
Vår bok släpps på mässan i denna veckan!
Vår bok kommer att släppas på mässan!!!
Klicka här för att läsa mer om boksläpp på mässan!


På Skånsk Trädgårdsscenen kommer vi berätta om - Ute blir Inne!
Med ett inspirerande bildspel visar Fredrika Strandqvist Olsson från Ting Ute & Inne hur man kan få en snygg och lättskött utemiljö utan att vara traditionellt trädgårdsintresserad. Med sig har hon deras nya bok “När ute blir inne” som lämnat pressarna natten innan!
Klicka här för att se tiderna för föreläsningarna!


Bredvid scenen hittar du vår monter (A04:47), där vi kommer bjuda på inspirerande Ting Ute & Inne miljöer och signera vår bok.
VÄLKOMMEN!


En vår - len som sammet


Nu är det tulpanfrossa i hemmet och utomhus hittar man videkvistar som visar att våren är på gång.


Vårens dimmiga pasteller i form av vackra sammetskuddar får den tröttaste soffan att kännas ny och vårfräsch!
Vi har fått in dessa härliga kuddarna till butiken och NÄTBUTIKEN (vissa kulörer är tillfälligt slutsålda och kommer in igen inom kort).
Sammetskuddar 45x45 cm, från Etol
295:- inkl. innerkudde
Klicka här för att se dem på NÄTBUTIKEN!


Sammetskuddar 50x70 cm, från Etol
645:- inkl. innerkudde
Klicka här för att se dem på NÄTBUTIKEN!