Fotografering av smaskiga tårtor


Igår var vi på Ting ute & inne på uppdrag hos Konditori Kringlan i Kävlinge.
Linda och Henrik som äger "Kringlan" har
nya idéer för sitt konditori och de ringde oss för att få hjälp.
I butiken fyllde Josephine på med nya bakelser när vi kom. - Det blir snabbt tomt på hyllorna, alla vill ju ha något gott till kaffet, sa hon och skrattade.


Bageriet har renoverat den gamla längan på bakgården med ett stort kylrum och inom kort ska detta rum fyllas med nya hyllor och annat. Perfekt utrymme för att fotografera till den nya broschyren tyckte Sanna, Karin och jag och packade upp rekvisitan.


I bageriet bakades tårtor i olika kulörer och med olika dekorationer. Vi måste ju visa vad vi kan , sa Henrik och undrade om vi hade några önskemål.


Bagaren Nicklas kom in i "fotostudion" med den ena frestande plåten efter den andra!


Linda och jag planerade en eventuell uteservering framför bageriet. Vi hade möte med Gatukontoret och de var mycket positiva till vår idé och sa: Ni får gärna använda hela området framför bageriet och vad det gäller parkeringsmöjligheter så kan vi gärna titta på det också.
-Vi vill gärna ha en levande kommun och välkomnar era idéer!
Nu håller vi tummarna för att polisen och miljönämnden är lika positiva så vi kan tillföra Kävlinge en mysig plats att fika på.Tårtorna blev så här läckra och visst vill man bara greppa tårtspaden för att ta upp en ordentlig bit till kaffet?!


Mums!
Inom kort kommer broschyren finnas i konditoriet, och förhoppningsvis kommer uteserveringen kunna vara igång redan till våren!

En HOT ROD med glasdetaljer!


Sugen på en ny bil? Kanske en Hot Rod med glasdetaljer? På Formexmässan visade Kosta Boda sin bil i ljusblå lack med skimrande kristall.
En bil som glänser!


Bakom skapelsen står Kosta Boda-formgivaren Ludvig Löfgren (design och kristall), Mattias Andersson (design och konstruktion) och Johan Belin (projektledare).
Det är ett fint exempel på hur man kan samarbeta mellan olika branscher för att nå ett resultat som inte hade varit möjligt annars.


Den kallas för Juxtapod och måste vara världens mest kristallrika bil.
Till och med rattknoppen och växelspaken är av kristall!Känner du för en Ford från 1928, med en massa bling bling -
kontakta Kosta Boda för prisuppgift.

Så kan det vara med en mamma som konstnär...


Detta är en bild från tidigt 70-tal på mig (tv) min syster Karin och mamma MaudE. Vi är på väg upp från Trelleborg till Marstrand där farmor och farfar bodde på somrarna.
Mamma hade en "billek" som gick ut på att man skulle berätta vilka färger man kunde hitta på himlen. Så medan andra familjer kanske letade olika färger på bilar eller olika bilmärken så letade vi olika kulörer på högre höjder.

Så kan det vara när man växer upp med en mamma som är konstnär.


Här om dagen när jag körde till Ystad så tittade jag över havet och såg plötsligt vårens färgkarta. Dimmiga pasteller låg som ett bälte över kustremsan.
Jag lekte inte billeken men visst sitter det kvar att titta efter de olika kulörerna på himlen.


Det blir en vår och sommar i dimmiga pasteller med inslag av natur.
Precis som bilden från kusten.


Det är ofta naturen som sätter igång mamma till att skapa i olika matrial. Allt från trasmattor på 70-talet, keramik på 80-talet, papp/plexi/gips/betong/smide på 90-talet.
Att vara öppen för nya former och skapande sätt, gör att skapandet är en del av livet.


Med en uppväxt av färg och form och med skapandet som ligger i generna, gör att man alltid vill pröva nya färgställningar och former. Just nu är det de dimmiga pastellerna som speglar sig i tavlorna och någon plan för att hur de kommer att se ut finns inte. Nä, jag går på känsla och det kan man nog tacka mammas "billek" för!En bunte tulpaner gjorde vår i hemmet


Igår kväll skulle vi ha vänner på middag och när min man skulle köra hem från jobbet så bad jag honom att köpa en bunt tulpaner med sig hem som vi kunde ha på bordet. Vilken färg undrade han, eftersom han vet att färgval är viktigt för mig. Jag tog i och sa -välj du.
När han kom hem så sa han:
-Det fanns bara en bunte med blandade färger och han tittade hur jag skulle reagera.
-Jaha. Hm. Inte som jag hade hoppats på....


Sen tänkte jag. Så bra då kan jag dela upp tulpanerna och använda dem i olika rum.
Med olika vaser i olika grupper blev det flera rum i hemmet som kunde ta del av bunten med 14 tulpaner!En runda i trädgården och knoppade kvistar från några träd och buskar gjorde arrangemangen härligt vårfina.
Det är inte mängden blommor som gör det utan hur man med olika vaser och kvistar kan fylla hemmet med blommor på olika sätt.
Testa du också!