Så kan det vara med en mamma som konstnär...


Detta är en bild från tidigt 70-tal på mig (tv) min syster Karin och mamma MaudE. Vi är på väg upp från Trelleborg till Marstrand där farmor och farfar bodde på somrarna.
Mamma hade en "billek" som gick ut på att man skulle berätta vilka färger man kunde hitta på himlen. Så medan andra familjer kanske letade olika färger på bilar eller olika bilmärken så letade vi olika kulörer på högre höjder.

Så kan det vara när man växer upp med en mamma som är konstnär.


Här om dagen när jag körde till Ystad så tittade jag över havet och såg plötsligt vårens färgkarta. Dimmiga pasteller låg som ett bälte över kustremsan.
Jag lekte inte billeken men visst sitter det kvar att titta efter de olika kulörerna på himlen.


Det blir en vår och sommar i dimmiga pasteller med inslag av natur.
Precis som bilden från kusten.


Det är ofta naturen som sätter igång mamma till att skapa i olika matrial. Allt från trasmattor på 70-talet, keramik på 80-talet, papp/plexi/gips/betong/smide på 90-talet.
Att vara öppen för nya former och skapande sätt, gör att skapandet är en del av livet.


Med en uppväxt av färg och form och med skapandet som ligger i generna, gör att man alltid vill pröva nya färgställningar och former. Just nu är det de dimmiga pastellerna som speglar sig i tavlorna och någon plan för att hur de kommer att se ut finns inte. Nä, jag går på känsla och det kan man nog tacka mammas "billek" för!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0