Inköpsmässan FORMEX gav en vårkick


Nu är det vår! Ja, i alla fall inomhus på Formexmässan i Stockholm känns det så. Utanför är det minusgrader men det är nu vi ska köpa in saker för vår och sommar.


På mässan fick man genast inspiration till picknick i det gröna, stunder vid stranden och av att njuta av sin utemiljö i värmen.


Vi provade hattar som alltid är en populär sak att sälja i butiken. Vi hittade två varianter som vi kommer få in i olika färger.


Mässan hade byggt upp matställen och bjöd på en massa spännande föreläsningar om trender och annat.


Vi hittade underbara halsband och armband med färger som känns helt rätt i vår.


Vi beställde även de här snygga väskorna som med sina härliga färger gör en pigg och glad. Perfekta att pigga upp vinterjackan med!


Surdegsbrödet fanns i både montrar och utställningsmiljöer. Det är en brödtrend som kommer att hålla i sig!


Och tro det eller ej men skärbrädan har kommit tillbaka. Brödet ska skäras upp på brädan och sättas med brädan på bordet - då är du helt rätt!
På dessa skärbrädorna ser du kulörerna för vår och sommar. Härligt dimmiga pasteller...Formex temautställning inspirerades av leken "fågel- fisk eller mittemellan". 
De hade byggt upp en modern arkitektonisk lada där ljuset, rummet, känslor och sinnlighet stod i fokus.
På mässans entrétorg sammanställde designer Synnöve Mork säsongens trendtemautställning ”In the mood for a new season”.

- Allt är inte alltid vad du tror att det är. Du kan känna igen en form, men så visar det sig att föremålet är något annat…Jag vill förmedla en levande och humoristisk känsla i en inramning där rummets rymd lyfter fram och förstärker produkterna. Utställningen har fått namnet ”Fågel – fisk – eller mittemellan”. Det är en lek jag älskade som barn och som jag sedan fortsatt att använda mig av när jag skapar utställningar, säger Synnöve Mork.


Vilken underbar väska! Eller vad är det ? Nej det är ju en rosa vattenslang med ett vackert handtag som är helt underbar!!! Vilken fantastisk present!


Vattenslangarna fanns även i vitt och svart, hm kanske hade varit något för Ting Ute & Inne?


Nu är vi hemma från mässan och det oljade golvet i butiken har torkat. Nu är det dags att bygga upp vårmiljöer och färgskalan, den går i dimmiga pasteller till betong och plåt.
Tisdagen den 7 feb kl 10 ska butiken vara klar, så nu kavlar vi upp armarna, packar upp nya varor, bygger vårmiljöer och flyttar runt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0