Inspirerande utemiljö i Stockholm


Hittade ett reportage av Hedvig Hedqvist för Sköna Hem, om ett hus med en fantastisk utemiljö. Fotografen Åke E:son Lindeman har tagit de vackra bilderna och jag var bara tvungen att dela med mig av detta på bloggen. Så här skriver Hedvig:
Med stora glaspartier och grånat massivt trä har Villa Alba kilats in vid en klippa i Stockholms innerskärgård.
Villa Alba omsluter berget på en högt belägen knalle. En modern villa, som lite från ovan sticker ut och vänder sig mot utsikten och havet. Endast stora glasrutor markerar gränsen mellan ute och inne.


Husbyggarna tillhör skaran hemvändande svenskar, som efter en internationell karriär kommit fram till att de vill att deras barn ska växa upp i Sverige. Med sig hem i bagaget finns upplevelserna av andra boendekulturer, spännande arkitektur och inredningar som med sina generösa infallsvinklar faller utanför det svenska ramverket. Alltså en djärvare arkitektur både när det gäller skala, form och materialval.

Det som tilltalade mig i artikeln var den fantastiska utformningen av trädgården! Verkligen ett spännande sätt att använda skärgårdsnaturen på - ett stilrent sätt för den moderna människan!!!
 
Vill du läsa mer om huset på Sköna hems hemsida så klicka här!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0