Återbruk ligger i tiden


På mässorna har vi sett många spännande saker med fokus på återbruk. I vår butik har du sedan länge kunna se denna trend i form av krukor av återanvänt gummi, askar av gamla tidningar, smycken av kapsyler, hjortar av tygtrasor...


På Formex träffade jag Ida Överby som hade tillverkat dessa vackra ljuskronorna av gamla skärvor!


Hon berättade att det började med en släkting som samlade på fjärilar och satte dem i ramar. Då föddes idén att sätta flisor från olika porslinsdelar. När Ida såg hur vackra de olika delarna var så tänkte hon att hon skulle kunna göra annat än samlartavlor.


Det är underbart att se hur kreativ man kan bli av att återanvända "skräp" och skapa något vackert av det!
Jag tipsade Ida om Royal Copenhagen och deras årliga julutställning. - Kontakta dem och berätta om att du kan skapa en utställning i form av Konglig Dansk "skräp". Ida nappade på idén och jag håller tummarna för henne!
I skrivande stund gick jag in på Idas hemsida
www.delacreme.se och såg att så gott som allt var slutsålt.
Grattis Ida!!! Du ligger helt rätt i tiden!


Royal Copenhagen
Porslinstillverkaren Royal Copenhagen, som är kunglig hovleverantör, har i över fyrtio år dukat upp till julbord i Köpenhamn med sina populära serviser. Från början dukades borden upp av företagets egna konstnärer, men detta har ändrats sedan 1970-talet.
Sedan dess har kändisar blivit inbjudna för att duka bord. Bland annat har det gjorts av det danska fotbollslandslaget.
När det var 40-årsjubileum dukade den danska drottningen själv alla bord. Några av dem dukades till och med av den kungliga familjens privata serviser.
Detta jubileum lockade 200 000 besökare.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0