Så här lätt kan du dekorera efter säsong!

Förändra med ett arrangemang på bordet. Här har vi tagit ett fat, hällt sand i det, placerat tre blockljus, dekorerat med stenar, pumpor och grenar.
I butiken hittar du både färdiga arrangemang och detaljer för att göra ett eget fatarrangemang.
 
De här roliga vas/ljusstakarna kom in i förra veckan. Toppen med värmeljus är avtagbar och man kan dekorera vasen efter säsong och humör.
Nu la vi lite vedspill i och om några veckor skulle man kunna fylla dem med lite nötter och efter det kanske vit konstsnö och sedan med påskhönor och ägg och sen härligt knoppande grenar och sen snäckor och sand......

Förkyld? Gör din egen medicin!

Hemma älskar vi att ta vara på det som växer i trädgården. I går skördade min man hyllebären och kokade en fantastiskt god och nyttig saft.
Här i Skåne kallar man fläderbären för hyllebär. Hyllebärssaft är mycket vitaminrik och användes förr som "medicin" som gärna serverades varm när man var förkyld. Värt att prova.
 
Gör så här:
Att göra hylleblomssaft är både lätt och mycket gott. Plocka cirka 60 klasar i full blom, lägg i en spann, häll över 3 kilo socker och 3 liter kokande vatten samt 5 citroner i skivor samt lite natriumbensoat för konserveringens skull. Låt stå i 6-7 dagar, rör om då och då så sockret löser sig. Sila och häll upp i flaskor, frys in eller kylförvara. Njuts kall!
 
 

Gör trädgården vintervacker!

Vilken underbar morgon!
Frosten dekorerar trädgården och den får en ny skepnad. Nu håller jag bara tummarna för att fontänen klarar sig. Har inte tömt den än och risken är att den spricker.
 
Rosorna karar några köldknäppar till och sedan får de vila mot ställningen under sin vintersömn.
 
Jag brukar inte plocka undan så mycket i trädgården under vintern utan tex fågelbad i betong eller terazzo vänder jag upp och ner på plats. En sten och kanske en lykta gör att trädgården även är levande under vintern.
 
I våras blev jag förälskad i alla plastkrukor och fågelbad. De är lätta och de spricker inte! Detta fågelbadet kan stå som en skulptur under vintern och kommer inte spricka. Härligt!
Vill du se fler exempel på hur din utemiljö kan med detaljer bli en spännande oas även under vintern?
Välkommen ner till vår visningsträdgård på Ting Ute & Inne.
Idag söndag är det öppet 11-16
 
 
 
 

Nyinsatt datum!!!

Vår VIP-Kväll den 30/10 blev snabbt fullsatt så nu sätter vi in en ny den 31/10!!!
Ring och boka din plats på 0410-33 47 37 eller maila på info@tinguteoinne.se.
Välkommen!
 
VIP-Kväll "Se vardagen ur ett ayurvediskt perspektiv!
Vill du höra Monica (från Holy Lama Naturels) berätta om hur den indiska filosofen Ayurveda ser på livet, människan och alla de möjligheter som livet bjuder på? Under kvällen kommer du också få känna och dofta på ekologisk hudvård hämtad direkt ur naturen i Kerala (södra Indien) som är baserad på mångtusenårig tradition inom Ayurveda.

Hösten är på bordet

Lite höst på bordet?
Det är små detaljer som kan förändra vardagen i hemmet. Några olja och vinäger på ett fat, ett växtarrangemang med pumpa och värmeljus, en vacker uggla som sällskap.
I butiken hittar du tingen som ger ditt hem en säsongsinspirerande miljö.
Uggla 115:-, Växt arr. 175:-, Olja/Vinäger 79:-/59:-
 
 
 

Höstpyntat och klart på Älska Matmässan!

Nu är det dags för Älska Mat mässan på Slakthuset i Malmö. Nötesjö ringde mig och gav mig uppdraget att smycka Smakfulla möten och Olssons utvalda (Team Ugglarp) gemensamma monter till en höstlockande godbit.
 
Med löv, grenar, solrosor och pumpor förvandlades deras monter till en skogsinspirerande miljö där både smaklökarna och suget efter smakfulla möten hittar sin plats. Välkommen till deras monter i helgen för att uppleva Olssons utvalda , Smakfulla möten och ta del av deras tävling med en fantastisk vinst!
 
 

VIP-kväll "Se vardagen ur ett Ayurvediskt perspektiv"!

 
Tisdagen den 30 oktober kommer Monica Åberg från Holy Lama Naturals till Ting Ute & Inne. Monica har precis kommit hem från Indien, dit hon åker några gånger om året.
Vill du höra henne berätta om hur den indiska filosofen Ayurveda ser på livet, människan och alla de möjligheter som livet bjuder på? Under kvällen kommer du också få känna och dofta på ekologisk hudvård hämtad direkt ur naturen i Kerala (södra Indien) som är baserad på mångtusenårig tradition inom Ayurveda.
Boka din plats genom att ringa 0410-33 47 37 eller maila info@tinguteoinne.se (platserna är begränsade så vänta inte för länge).
 
 

Resor, skuggor och dimmer ger en fantastisk belysning!

 
 
I senaste metro bostad Skåne kan du läsa om tips och idéer för din belysning. Reportaget är från föreläsningen jag och några kollegor hade på turning torso.
 
 
Att jobba med skuggspel är något som jag känner varmt för. Denna lyktan från House doctor som finns på Ting Ute & Inne ger ett varmt sken och ett fantastiskt skuggspel!
Lykta 75:-/95:-
 
 

Emporia ute & inne - ett mästerskap av Wingårdh!

Den 25 okt öppnar dörrarna till en ny upplevelse i Öresundsregionen (Hyllie)- Emporia!
Det betyder handelsplatser på latin och har ambitionen att bli Skandinavidens mest internationella köpcentrum.
 
Redan 2007 utlyste Steen & Ström en arkitekttävling för Emporia där sex av norra Europas ledande arkitektbyråer deltog. Vinnaren blev Wingårdh Arkitektkontor, en av Sveriges mest internationellt erkända arkitekter. Förslaget visade stora arkitektoniska kvaliteter som skapar en stark helhet med spännande variation i material och uttryck.
"Det som driver mig är det sensuella, det poetiska och det lustfyllda i arbetet", säger arkitekten Gert Wingårdh
– Vårt största projekt någonsin i Sverige och i världen, säger Gert Wingårdh och sätter fokus på entréportaler med spanskt glas som ska bidra till att sätta bygget på arkitektkartan.
 

– Det världsunika är det dubbelkrökta glaset. Tidigare är det bara prövat på en liten alpstation, säger han.

 

Det handlar om totalt 804 glasskivor till den gula bärnstensentrén och den blåa havsentrén, som är placerad med utsikt mot Öresund.

Emporias logotype som utstrålar mjukhet och värme är formad efter den stora Bärnstensentrén.

Emporia kommer ha en internationell atmosfär där fokus ligger på arkitektur, konst och designdetaljer. Denna känsla återspeglas även i butiks- och restaurangutbudet där Emporia kommer erbjuda något extra.

Emporia innehåller en handfull torg med tydliga färgindikationer allt för att kunderna lätt ska kunna orientera sig och bestämma mötesplatser. Rosa torget ligger nära parkeringshuset.

Shoppingcentret är uppbyggt av shoppinggator och promenadstråk som understryker känslan av att Emporia är en stad i staden. Men ett besök på Emporia berikas med mer än shopping och matupplevelser. Här arbetar arkitekter, inredningsarkitekter och konstnärer för att skapa en interiör utöver det vanliga. Allt för att besökarna ska fyllas av energi och inspiration.

Takparken på toppen av shoppingcentret kommer vara Skandinaviens största.

Takparker har blivit en global trend som syns i städer som New York och Singapore. Med grön arkitektur blandas kommersiellt med hållbart och naturen blir en del av det urbana. Parken en trappa upp på Emporia är både en fristad för besökaren och ett genidrag för miljön i klimatsmarta Hyllie.

Gert Wingårdh har tillsammans med projektledare Louise Lundberg utformat takparken så att den smälter samman med Emporias interiör och exteriör.

foto: Jenny Leyman

Det är med stor spänning som vi väntar på att dörrarna ska öppnas

till detta fantastiska mästerverk!

Klicka här för att läsa mer om Emporia!

 

 


Snygga kläder och goda ting

 
(Annons Sydsvenska dagblader 21/10)
 
Sanna visar upp min favorit klänning/tröja i 100% lin (1950:- Helle G) perfekt till både vardag och fest.
Sjalen i siden med tofsar är från japa mala 395:-
Halsbandet som en grov kedja krockar snyggt till siden och lin 595:-
 
Goda ting från Nicolas Vahe hittar du både i butiken och på nätbutiken.

En "rosa oktober" på många sätt!

I år blev det Dagmar, bestående av systrarna Kristina Tjäder, Sofia Wallenstam och Karin Söderlind, som fick designa rosa bandet.

Modeföretaget är faktiskt döpt efter systrarnas farmor Dagmar, som var sömmerska och själv gick bort i cancer.

– Det är så otroligt många som drabbas av bröstcancer, alla de som insjuknar men också deras nära och kära. Det är en sjukdom som berör oss alla. Vi ser det som ett stort ansvar men också en ära att få ha formgett årets version, säger Karin Söderlind.
Mönstret som de skapat på rosa bandet är en symbol för treenigheten i systerskapet och visar desutom vikten av att öppna och agera med sitt hjärta. – Tillsammans kan vi göra skillnad för de drabbade, säger Karin.

Jag förstår precis vad det menar med treenigheten i systerskapet. Det är guld värt och stommen i det hela är vår mamma!
 
Det blir mycket fokus på rosa och bröstcancer under denna månad men i våra hjärtan berör det oss alla 12 månader om året på ett eller annat sätt.
 
I butiken har vi skyltat med kärlek för att uppmärksamma denna "rosa månad" med puderrosa textilier tillsammans med rustik betong.

På Elmia Garden presenterades "årets perenn 2013"!

Mamma och Kerstin (vår pärla som jobbar i butiken) körde till Jönköping igår för att se mässan Elmia garden som just nu slår ut i full blom. Här mötte de branschens ledande leverantörer och fick ta del av det absolut senaste inom trädgård och odling.

 

Elmia Garden bjöd på massor av inspiration, idéer och kunskap.

Dagliljan har utsetts till Årets Perenn år 2013. Det är en värdig vinnare som trivs såväl i kruka, rabatt som i vasen inomhus.

"En tålig och ätlig växt om finns i en oändlig mängd varianter". Så beskriver Lena Drameus-Åberg från Åbergs trädgård i Ystad, dagliljan, som utsetts till årets perenn år 2013.

 

 

Dukat för golfgäster

Det här är Ingela. Hon älskar inredning och älskar att duka med tema. Jag får helt underbara foton på dukningar som jag hoppas att hon en dag ska få ner i en bok.
- Äh, fnyser hon.
Blir det nu ingen bok så lägger jag istället ut fotona här, så det kanske kan inspirera dig till att duka med tema nästa gång du har gäster!
 
En svart och vit dukning som är Ingelas favorit färger. Jag undrar vad det finns i påsen med en peg på?
 
Hängrännor som skålar på bordet och här samsas murgröna, golfbollar och även en golfklubba!
 
Dricksglas med vit sand och flytljus i. Titta, en väl använd golfhandske! Beviset på att någon i familjen spelar golf då och då.
- I dukning med tema Ingela, så gör du verkligen en "hole in one"!

Mamma & Dotter x 2 på Turning Torso

I fredags morse så var jag inbjuden att sitta i Metro Bostads och Hsb:s belysnings panel.
 
Panelen bestod av fr h. Ragnar (Ljus i Hus), Jag, Lotte (Hsb) och moderater var Malin (entrepenör). Det bjöds på en härlig frukost medan vi och publiken njöt av soluppgången.
 
I minglet träffade vi på Susann Larsson (Metro Bostad) som njöt av en nyttig frukostshot.
 
Både Ragnar och Lotte gav bra tips om hur man belyser rätt. Jag berättade om att jobba med skuggor!
Titta på flamingon som med en ljuskälla inuti skapar ett fantastiskt skuggmönster i rummet.
En annan rolig sak är att belysa med färg! Under denna soffan ligger en led lampa med rött sken. Vilken effekt detta ger till rummet.
Mitt tips: Lek med ljussättning. Testa skuggor och testa färg!
 
Både Lottes mamma Lena och min mamma MaudE var med och lyssnade på föredraget. Förstår inte att det blev många kommentarer som:
- Så lika ni är era mammor!
 
Plötsligt upptäckte vi att både mamma, jag och Lena hade samma favorit som undertröja!
Tröjan man inte kan vara utan från Rosemunde (finns på Ting ute & inne).
En riktigt mysig morgon med god frukost, trevlig publik och härligt besök av våra mammor!
 
 
 
 

Utförsäljning av rekvisita

UTRENSNING AV REKVISITA!
När man jobbar med att skylta, dekorera mässor, inreda i hem och på hotel så är det "bra att ha ett lager" av fina ting. Då och då behöver det rensas och det gjorde jag igår.
Det gör ont att skiljas från vissa ting men nu får de söka nya hem att förgylla.
Här kommer foto på det som ska säljas på blocket.
 
Något du är intresserad av? Sakerna finns på vår gård utanför Skurup.
Ring 0766-33 47 37 eller maila mig på fredrika@tinguteoinne om du vill bli den nya ägaren av något.

Naturliga Ting

Intresset för naturen och enkelheten är en trend som är här för att stanna. Vi ser mycket betong och
naturfärger tillsammans med vita toner.
Det är stort med råa material gärna i trä, glas, skinn och betong och alltsammans mjukas upp med
olika toner av vitt, grått och beige.
Här ser du en bild tagen från butiken där vi jobbar mycket med just dessa materialen.
Vi har fladdermusfåtöljen i skinn, det vackra träbordet, det fantastiska djurhuvudet och stormglaset.
En mix som man njuter av!
 

Ordet hembonat är inte längre ett fult ord!

Turkiska kelimkuddar och lyktor i trä gör hemmet mysigt och hembonat. Tänk ordet hembonat var för mig ett fult ord tidigare. Det kändes så pyssligt! Men när denna tiden på året är här med både blåst och regn så får ordet en helt annan betydelse. Nu älskar jag ordet hembonat för det innebär härliga miljöer med textilier och tända lyktor.
 
"Ombonade" Ting från butiken:
pall 545:-/ 845:-
kelimkuddar 495:-
lyktor 495:-/595:-
sidebord 2100:-
 
 
 

Sköna plagg för både vardag & fest

 
Sköna och snygga plagg.
Välkommen in och prova!

Årets annonsörsdag gav portioner av fantastiska föreläsare

En gång om året gör sydsvenskan något fantastiskt för sina annonsörer. De bjuder på en heldag med fantastiska föreläsare på Slagthuset i Malmö.
Så här såg menyn av föreläsare ut för dagen:
 
Hanna Bruce -  Ägare och VD, Växbo Lin
Storyn om Växbo LinHanna Bruce är entreprenören som gjorde sitt livs bästa spontanköp! Hon tog chansen och övertog fabriken där hon som 15-åring hade sommarjobbat. Bytte det hektiska storstadslivet i Stockholm mot ett liv i naturen i Hälsingland och det anrika linspinneriet Växbo Lin. En fantastisk historia om hur man genom stark drivkraft kan nå sina drömmar.
 
Rune Larsson - Ultradistanslöpare och skribent, Löparlarsson AB
Om mental träning och fighterattityd
Vad driver en människa att springa de mest krävande och långa löpartävlingar, korsa hela kontinenter till fots och ro en roddbåt över en ocean? Rune Larsson har gjort strapatser till sin livsstil och han trivs med det. Han kommer att berätta om hur man kan skaffa sig en mental inställning som river ner barriärer och banar väg till områden vi trodde var oåtkomliga

 

Tareq Taylor - Kock och ägare Slottsträdgårdens Kafé
Sunt, gott och vällagat är inte alls så svårt
I år har vi ett nytt inslag på Annonsörsdagen. Vi har anlitat en expert från matens underbara värld för att få en inspirationskick för doft- och smaksinnet. Tareq Taylor, känd från SVT:s "Trädgårdsonsdag", delar med sig av sina erfarenheter på hur du mår bättre av sund, ekologisk och vällagad mat. Är du en läckergom vågar vi lova att du får du ditt lystmäte stillat eftersom Tareq signerat årets meny!
 
Al Pitcher - Komiker
An Englishman in New Skane
Som hit flyttad från Nya Zeeland tar han sig en närmare titt på sina nya landsmän. Med stor kärlek och humor skildras svenskheten utifrån. Al Pitcher har på kort tid blivit så populär att han belönades med priset för Årets manliga komiker på Svenska Standup-galan 2011 och gör nu succé landet runt med sin turné Fika Tour.
 
Serieentreprenör och investerare, Daniel Kaplan  Firm Factory Network, Storskogen Industrier AB
Masochistens guide till entreprenörskap
Daniel Kaplan är en av Sveriges flitigaste entreprenörer och har startat, drivit och investerat i ett 40-tal bolag. Många känner honom som skaparen av Tradera. Hans senaste projekt handlar om vindkraft, industri och logistik samt e-handelsbolag. Daniel kommer bjuda på spännande glimtar ur sin karriär och handfasta råd och metoder för hur man leder företag och produkter i snabb förändring.
 
Retorikkonsult, Snacka Snyggt AB -  Elaine Eksvärd
Knäck generationskoderna
Du har säkert varit med om det förut, generationskrockar. Tiden vi växer upp i präglar våra värderingar och karaktärer. Det är därför vi är så olika. Men det finns sätt att behärska generationskoderna och kommunicera över generationsgränserna. Som en av Sveriges främsta föreläsare har Elaine Eksvärd bland annat hunnit med att föreläsa tillsammans med Tony Blair och Fredrik Skavlan. Hon har även publicerat tre böcker på området retorik och härskarteknik.
 
Inte nog med att föreläsarna var som en otrolig gourmetmiddag, så var lunchen som var komponerad av Tareq helt otrolig! Kall lax med goda tillbehör och en burk med varma potatisar som var pricken över i:et!
Tack alla inblandade för en fantastisk dag! Fredrika & MaudE

Pumpor och lyktor gör entrén

Några lyktor och ett par vackra pumpor gör entrén inbjudande och vacker.
Du hittar både lyktor och pumpor i olika färger och storlekar på Ting Ute & Inne.
 

Japa Mala får sin skiss innan det bär iväg till Indien

Nyligen hade jag besök hemma i köket av Monica och Sofie från japa mala. De ringde mig för några veckor sedan och sa att de ville att jag skulle skissa på deras monter inför formexmässan 2013.
Eftersom vi har deras produkter i butiken så vet jag historian bakom hur de åker till olika delar i världen och deras otroliga möten med folk i byar som plötsligt får pengar till mat och bostäder för de tillverkar deras vackra kläder.
      
Temat för montern ska vara BAZAR! Det ska vara tyg i taket. Massor av kuddar, plädar, väskor och kläder...
Det är så lätt att man gör sin monter för perfekt och att man presenterar varje sak för bra. Nej nu ska jag tvinga dessa ordningsamma "damer" att lägga sakerna lager på lager och blanda olika färger och ting.
 
          
Med skissen i bagaget packar nu Monica och Sofie sina väskor för att åka till Indien där de ska presentera vad som ska tillverkas för att kunna göra montern. Och framför allt så ska de träffa sömmerskorna som nu ska börja på vårkollektionen.
Är du nyfiken på lite härlig bazarkaos och ska på Formex 2013? Håll utkik efter japa malas monter eller titta på den här på bloggen i januari.
Ha en trevlig resa japa mala!!!
 
 
 
 

Lysande betongljusstakar

 
Underbara betongljusstakar för blockljus.
Härligt rustika och tidslösa från 255:-

Värmande detaljer i hemmet

 
Lyktor med värmeljus och sköna fårpälskuddar ger värme till hemmet i höst.
En orientalisk blandning får rummen att bli spännande miljöer.  I butiken har vi detaljerna som ger hemmet ett härligt lyft.
 
Pall från Madame Stolz 1595:-
Tibitanska fårpäls kuddfodral 545:-

Välkommen upp i Turning Torso!

Det börjar bli dags för en höstföreläsning om belysning på uppdrag av HSB & Metro Bostad. Ragnar från Ljus i Hus, Lotte från HSB ,  jag från Ting Ute & Inne  och Malin Persson (som ska vara moderater) träffades på det mysiga kafét Melvins i Slottstaden (Malmö) för att planera föreläsningen.
 
Vill du komma på frukost/fikaseminarium den 12 oktober?
 
 
 
 

Massor av snygga smycken!

Nu har vi massor av läckra smycken i butiken. Örhängen, armband, halsband och ringar - allt för att känna sig klädd i höst.

Kunden som fick oss att fälla tårar!

I lördags fick jag syn på ett blogginlägg från en kund till oss på Ting Ute & Inne. Jag blev så rörd så tårarna kom. Tog telefonen och ringde mamma, läste upp det och strax blev det mycket snyft i luren. Mamma sprang in till Karin, berättade och bad henne att öppna bloggen från "Vuxenmamman", Sanna kom över och de ringde mig.
-Så underbart!!! Då har vi lyckats! Det är precis så här vi vill att vår verksamhet ska kännas. En upplevelse för både kropp och själ. Tack Helen för de värmande orden!
Maude Fredrika Karin Susanna
 

Vuxenmamman får inspiration igen - By vuxenmamman

Några gånger om året upplever jag en riktig julafton för själen. Jag blir inspirerad, motiverad och glad från topp till tå. Njuter av varje sekund på dessa speciella VIP- kvällar på TING UTE & INNE strax utanför Trelleborg i Skåne.

Maud och hennes döttrar och personal tar hand om oss året om, men ägnar oss speciell kärlek på dessa kvällar. Om ni bara visste hur vackra de är. Inte bara vackra att se på utan också för att de kommer ihåg dig och de projekt de är “mammor” till.

Ikväll höll Fredrika en inspirationsföreläsning om trender och influenser från olika delar av världens hörn. Hon gjorde det med bravur och inlevelse. Sedan bjöds vi skumpa och tilltugg under tiden som de “mannekängade” några av de underbara klädesplagg och smycken som går att köpa i butiken.

Jag tog många bilder ikväll och det går verkligen inte att visa alla. Gjorde det dels för min eget “kom- ihåg” men också för att kunna visa er alla vart ni ska åka om ni behöver möta ett ställe där själ och hjärta möts i en salig blandning av vackra ting och vackra människor. Året om finns de där för oss.

Om ni inte har möjlighet till att besöka dem så finns det dels en webb-shop men även en underbar inspirationsblogg. De som vill ha sällskap dit får gärna slå mig en signal. För jag kan verkligen åka dit om och om igen…..

Vackra Maud

Och som ni säkert redan har förstått så älskar jag verkligen TING UTE & INNE .

Helen - "vuxenmamman"

 
 

RSS 2.0