Så här lätt kan du dekorera efter säsong!

Förändra med ett arrangemang på bordet. Här har vi tagit ett fat, hällt sand i det, placerat tre blockljus, dekorerat med stenar, pumpor och grenar.
I butiken hittar du både färdiga arrangemang och detaljer för att göra ett eget fatarrangemang.
 
De här roliga vas/ljusstakarna kom in i förra veckan. Toppen med värmeljus är avtagbar och man kan dekorera vasen efter säsong och humör.
Nu la vi lite vedspill i och om några veckor skulle man kunna fylla dem med lite nötter och efter det kanske vit konstsnö och sedan med påskhönor och ägg och sen härligt knoppande grenar och sen snäckor och sand......

Förkyld? Gör din egen medicin!

Hemma älskar vi att ta vara på det som växer i trädgården. I går skördade min man hyllebären och kokade en fantastiskt god och nyttig saft.
Här i Skåne kallar man fläderbären för hyllebär. Hyllebärssaft är mycket vitaminrik och användes förr som "medicin" som gärna serverades varm när man var förkyld. Värt att prova.
 
Gör så här:
Att göra hylleblomssaft är både lätt och mycket gott. Plocka cirka 60 klasar i full blom, lägg i en spann, häll över 3 kilo socker och 3 liter kokande vatten samt 5 citroner i skivor samt lite natriumbensoat för konserveringens skull. Låt stå i 6-7 dagar, rör om då och då så sockret löser sig. Sila och häll upp i flaskor, frys in eller kylförvara. Njuts kall!
 
 

Gör trädgården vintervacker!

Vilken underbar morgon!
Frosten dekorerar trädgården och den får en ny skepnad. Nu håller jag bara tummarna för att fontänen klarar sig. Har inte tömt den än och risken är att den spricker.
 
Rosorna karar några köldknäppar till och sedan får de vila mot ställningen under sin vintersömn.
 
Jag brukar inte plocka undan så mycket i trädgården under vintern utan tex fågelbad i betong eller terazzo vänder jag upp och ner på plats. En sten och kanske en lykta gör att trädgården även är levande under vintern.
 
I våras blev jag förälskad i alla plastkrukor och fågelbad. De är lätta och de spricker inte! Detta fågelbadet kan stå som en skulptur under vintern och kommer inte spricka. Härligt!
Vill du se fler exempel på hur din utemiljö kan med detaljer bli en spännande oas även under vintern?
Välkommen ner till vår visningsträdgård på Ting Ute & Inne.
Idag söndag är det öppet 11-16
 
 
 
 

Nyinsatt datum!!!

Vår VIP-Kväll den 30/10 blev snabbt fullsatt så nu sätter vi in en ny den 31/10!!!
Ring och boka din plats på 0410-33 47 37 eller maila på info@tinguteoinne.se.
Välkommen!
 
VIP-Kväll "Se vardagen ur ett ayurvediskt perspektiv!
Vill du höra Monica (från Holy Lama Naturels) berätta om hur den indiska filosofen Ayurveda ser på livet, människan och alla de möjligheter som livet bjuder på? Under kvällen kommer du också få känna och dofta på ekologisk hudvård hämtad direkt ur naturen i Kerala (södra Indien) som är baserad på mångtusenårig tradition inom Ayurveda.