Förändra med sammet

Sammetskuddar och sammetsplädar kan förändra ditt vardagsrummet till en mjuk och inbjudande oas,
Det är små Ting som växter, detaljer, belysning och textilier som gör skillnaden.
 
Ta en titt i sovrummet eller vardagsrummet. "Om jag tar bort den och sätter istället en sådan där", simsalabim och rummet känns nytt!
 

Pumpor gör ute & inne miljöerna härligt höstvackra

Foto: Henrik Fritiof (allt om mat)
Nu är de här, alla vackra pumpor. Använd dem att dekorera både ute som inne!
 
I butiken använder vi dem i arrangemang som blir uppskattade "gåbortpresenter".
 
Lite lyktor i trädet och kanske ett arrangemang med höstens vackra blad, grenar och annat gör utemiljön härligt höstvacker!
 

Mingel mums!

Ska du ha gäster i helgen? Ett tips är att göra en godbit på ett kex eller som här bröd rostat i ugnen, en skiva brie och en klick Lemin Curd eller en god Fikonblandning från den franska gourmet kocken - Nicolas Vahe, enkelt och gott!
Klicka här för att se fler produkter från Nicolas Vahe. Du hittar godsakerna både i butiken och på Nätbutiken.

Höstens läckra smycken!

Nu har vi fått in Dansk Smyckekonst höstkollektion som är så läckra till våra utvalda höstkläder!
Välkommen in till Butiken eller Nätbutiken för att klä dig i höst!!!
 
 
 

Mingel, mys och massor av inspiration på höstinspirationskväll!

Igår kväll hade vi en av våra fullbokade höstinspirationskvällar. Det är helt underbart hur en grupp med 24 personer som inte kände varandra när de kom efter kvällens gång plötsligt vill ha smakråd från varandra. Det är just det som gör dessa kvällarna så fantastiska.
 
Vi började med en föreläsning i verkstaden där vi visade tips, idéer och trender inför hösten. Det är så härligt med dessa små vip grupper, känslan i verkstaden när  folk får inspiration till sina hem!
 
Efter en timme så gick vi alla ner i butiken och minglade runt med bubbel och smakprover på våra nya gourmet produkter. Mums!
Susanna, MaudE och Kerstin visade upp de nya höstkläder och sedan var det shopping och smakråd på både kläder och inredning. Ute började det ösregna och vi kände alla att det gör inget - vi är redo för hösten och vi kommer njuta av den!
 
Tyvärr är höstens inspirationskvällar fullbokade, men maila och ställ dig på väntelista, för det kan ju bli att någon får förhinder. info@tinguteoinne.se

Lusthus i stil med huset

I våras var vi på middag hos våra grannar och nära vänner. De bor på en gammal gård med en härlig trädgård som har en del inslag av Ting ute & inne idéer och saker som blandas upp med fantastiska växter.
De berättade att de var sugna på ett lusthus , men var skulle det stå och hur skulle det se ut. Ja, gården är över 100 år och här kan man ju inte smälla upp något modernt. Vi tittade på nätet och försökte hitta något som stämde med gården. Gärna vitt och rött tak...
 
De hittade vad de sökte på Classicum. Leveransen kom och det var många pinnar som nu skulle målas! Så många bitar!!! Jag trodde aldrig att dessa bitar till slut skulle kunna bli något så här vackert!
Placeringen blev perfekt. Nere i hörnan av trädgården där man oftast bara är för att rensa ogräs eller för att klippa gräset. Här kan man nu sitta och titta på gården eller på den vackra slätten.
 
Runt omkring huset la de sten och kantsten för att få ett avslut och för att lätt kunna klippa gräset.
Hörnan som tidigare bara var tråkig blev nu ett favoritställe.
 
Vi invigde lusthuset med bubbel och här kommer vi sitta många gånger för att njuta och få idéer om nya projekt!
 

En söndagsutflykt till Ting Ute & Inne?

(Annons i Sydsvenskan 23/9)
Sugen på att ta en tur idag?
Vi har öppet 11-16 idag (söndag).
Välkommen för inspiration till både dig, ditt hem och din trädgård
 
Nyinkomna lyktor i cylinderform med glas så inte lågan blåses ut.
Snygga både ute som inne.
 
Härliga kläder och massor av smycken...och mycket mycket mer.
Varmt välkommen!

Trädetaljer och lyktor skapar en mysig miljö

Trädetaljer ger värme till hemmet. I butiken har vi dessa vackra träskulpturerna som passar både i hyllan eller i fönstret.
295:-/st
 
Har du en hörna där det finns plats för att hänga lyktor? Skruva krokar i taket och sätt en ståltråd i lyktan så du kan jänga dem i olika höjder.
Dessa lyktorna i metall finns i två storlekar och kostar 335:-/455:-.
 
Ved format som ett bord eller pall om man vill det. Fantastiskt fina och framför allt otroligt gedigna - det känns på tyngden.
2250:-

Sista nyinsatta höstinspirationskvällen för 2012!

 
 
Nu har vi satt in den sista nyinsatta datumen för höstinspiration 21012.
Det blir den 25/9 kl 19.
Ring 0410-33 47 37 för att boka plats!

Oj, vad vi alla är sugna på inspiration!

Nyinsatt datum blev fullsatt på en dag!!!
Det verkar som det är fler än vi som är sugna på höstinspiration. Även den nyinsatta datumen blev snabbt fullsatt och nu letar vi efter en ny datum för den sista nyinsatta höstinspirationskvällen 2012.
Håll utkik.
 
Här kommer en bild från butiken som visar känslan inför hösten. Snygga skulpturer för väggen. Afrikanska masker och te.x MaudE´s härliga konstverk för både ute och inne miljöer.
Rustika lyktor som ger ett härligt sken i höstmörkret.
Detaljer som både är vackra och har lite humor. De ger det där lilla extra och kan gärna plocka upp en färg från andra detaljer i rummet.
 

Höst i butiken och fullbokad visningskväll har fått en extra insatt datum!


Nu är tiden här när vi vill göra innemiljön till en ombonad miljö med ljus och varma detaljer!

I butiken har vi lyktor i olika storlekar och material som är ett enkelt sätt att få till rätt stämning både ute & inne.

 

Kelimkuddar, sammetskuddar, plädar och skinnpuffar förändrar rum och ger den rätta känslan som gör att vi vill njuta av vår innemiljö. Underbara höstkläder och smycken har kommit in

– bland annat från från Vintage by fee, House Doctor, Rosemunde och självklart våra egendesignade kläder.

 

VÄLKOMNA TILL EN HÖSTINSPIRERAD BUTIK OCH VISNINGSTRÄDGÅRD!

 


Vårt nyhetsbrev kom ut i förrgår och VIP-kvällen blev fullbokad på ett dygn! Nu har vi tillsatt en ny datum den 1/10 kl 19 och vill du boka plats så gör det genom att ringa 0410-33 47 37 eller maila info@tinguteoinne.se!

 

 

 


Shopping i Istanbul bjöd på allt från smycken till omgjorda barnbilstolar


Grand Bazar i Istanbul är ett stort område i Istanbuls centrum. Det invigdes redan år 1461 under sultanen Mehmed Erövrarens tid. Det förstklassiga läget lockade hantverkare och handlare som bidrog till att platsen växte snabbt. De separata delarna växte så småningom ihop och till sist blev det en enda stor saluhall med tak. Det dröjde inte länge förrän Grand Bazaar blev den centrala handelsplatsen för hela det Osmanska riket.
Här kunde vi njuta av vackra mattor, smycken, kläder och mycket, mycket mer!
 

Längs gatorna satt ortens män för att prata om det senaste och se människorna passera. Men vad är det de sitter på? Jo, gamla barnbilsstolar som räddats från att bli kastade på tippen och istället så har man klätt dem i vackra kelimtyger!
Bältena är även de klädda och fungerar därför perfekt att transportera på ryggen (som en ryggsäck), tills man hittar en plats att slå sig ner på.
Kanske det är en sån man skulle ha med sig på helgerna när man tittar på sönernas fotbollsmatcher?!
 
Gatorna var indelade i matkvarteret, klädkvarteret, kopparkvarteret... Plötsligt var vi inne i mammas paradis - "sömnaddetaljkvarteret". Här fanns massor av knappar. material till att göra olika sorters skärp, nitar på tyg/meter... Idéerna bara sprudlade.
- Lite mer kan vi nog ta i bagaget, hörde jag mamma säga.
 


Efter att varit en runda i de doftande matkvarteren sa magen ifrån att det var dags för mat. Vi var nyfikna på hur de använde de vackra vindruvebladen i matlagningen och satte oss ner i en restaurang i Bazaren för att få äta en rätt med vindolmar.
 

Det var fantastiskt gott och är du sugen på att pröva att göra egna vindolmar så klicka här för att få receptet.
 

Sitt vackert

 

Butterfly leather chair, eller läderlappsfåtölj, som vi kallar den.
Svart skinn
Kommer i plattpaket, lätt att skicka, lätt att få in i bilen och lätt att sätta ihop!
Klicka här för att se den på vår nätbutik!
3995:-
 

Butterfly leather chair, eller läderlappsfåtölj, som vi kallar den.
Brunt skinn
Kommer i plattpaket, lätt att skicka, lätt att få in i bilen och lätt att sätta ihop!
Klicka här för att se den på vår nätbutik!
3995:-
 
Stolen är 120 cm hög och 90 cm bred och gjord i rotting. Det ingår hänganordning och en vit canvas kudde. Kudden har ett avtagbart fodral som går bra att tvätta.
3.950:-

Höstförnya dig eller ditt hem


Sugen på något nytt för dig eller ditt hem?
Våra älskade lädertrasmattor finns nu i lager i butiken.
Klicka in här för att se storlekarna!
 

Japa Malas vackra tunikor med inslag av gamla indiska folkdräkter som fått nytt liv, finns nu som korta och långa tunikor. Varje tunika är unik eftersom folkdräkterna har olika färgställningar.
Helt fantastiska!
Kort tunika 899kr och Lång tunika 999kr
 

Rökmaskinen ger en trolsk stämning ute som inne

Skapa enkelt en trolsk stämning med hjälp av en rökmaskin. Maskinen producerar dimma genom att vattenmolekylerna sönderdelas med hjälp av ultraljud till en fin dimma som liknar rök. Det blir en spännande vattenmiljö som man kan använda i ett vattenbad ute som inne.
 


Modellerna har inbyggda lysdioder som gör att röken syns mer när det är mörkt.

           

Rökmaskinerna finns i två modeller i butiken och på nätbutiken.

Läs mer genom att klicka här!

Liten 325:-

Stor 995:-
 


Istanbul med ena benet i Europa och det andra i Asien


Istanbul är Turkiets affärs- och kulturcentrum, trots att Ankara numera är landets huvudstad. Staden är en världsmetropol som sjuder av nattliv och shopping.  Mängder av turister besöker årligen staden och här finns något för alla, oavsett vad man är intresserad av.
På hotellet fick vi en dos av det moderna Istanbul och efter alla intryck här tog vi oss en runda i gamla stan för att få en dos av det förflutna.
 

Mängder av historiska byggnader och ute på gatorna hjälpte det vänliga Istanbulfolket oss med vägen. Ett fanstastikt vänligt folk!
Staden har ett spännande förflutet och det är lätt att förlora sig i historien, men det är också här som de nya trenderna skapas.
 


Istanbul är den enda staden i världen som ligger i två världsdelar, Europa och Asien. Här möts öst och väst i en blandning som får en att tappa andan.
Här finns så otroligt mycket att upptäcka. Vi hann bara skrapa lite på ytan under våra 2 dygn här innan vi skulle vidare till Bodrum, men vad vi kände är att Istanbul är en mycket intressant stad!
 
 
 

Turkiet bjöd på vackra inköp och magiska platser!


Var i Turkiet på en kombinerad inköp och intrycksresa!
En vecka som började med några hektiska dagar i Istanbul och avslutades med några dagar i vackra Bodrum.
 
Turkish airlines från Köpenhamn tog oss till Istanbul på ca 3h och hotellet hade vi googlat på designhotel Istanbul och hittade denna fullträff Sura Hotel.
Jag kommer att berätta mer om vad vi såg idagarna framöver men först en presentation av kontrasten till Istanbul som vi flög till efter några dagar...
 

...vackra Bodrum. Här hälsade vi på vnner som har ett hus i "Skandinaviska husen" som arkitekten Thomas Sandell har ritat. Här bor mediaeliten från Sverige och vi njöt av våra dagar i denna fantastiska miljö.
 

Här kommer du kunna våra fantastiska möten och upplevelser som gjorde veckan i Turkiet helt oslagbart!

Varma kläder och mysiga lyktor - redo för hösten!


Sugen på att få lite höstinspiration?
Butiken är öppen idag söndag kl 11-16
Tis-Fre 10-18
Lör 10-15
Sön 11-16
 

Goa koftor, varma stickade tröjor, snygga sjaler och massor av nya smycken. Välkommen att prova ut dina höstkläder med stor mysfaktor!
 

Lyktor i olika former och material är fantastiskt härliga att tända nu när vi välkomnar hösten.
En lykta utanför entrén, några lyktor på bordet...
Ett enkelt sätt att få ett mysigt hem och trädgård!
 

Ernst gillar visst också rustika ting


Såg ni Ernst i somras? 
Jag blev glatt överraskad! Trodde hans stil var lite väl gullig för min smak, men icke!!!
 
 Betong och växtställningar som blev väldigt snyggt till de svarta stenarna.
 

Ja! Ernst har också upptäckt hur snyggt det är att krocka det rustika med lie flärd - kristallkrona. Underbart!
Vi kunde också se växtskärmar med armeringsjärn där migräns kan bilda nya rum i trädgården.
Bra  ideer Ernst!
 

Höstens favorit - blus från House Doctor


Så mycket snygga kläder som har börjat komma in och som ska komma in i butiken!
 


Denna blusen eller kanske klänningen heter Emma (Blue). Snygg till jeans, kanske mönstrade strumpbyxor...
(90% polyester/10% viscose, size: XS-XL)
699:-
 

Blusen finns självklart även i svart och kan användas både till vardags och till fest!
(90% polyester/10% viscose, size: XS-XL)
699:-

RSS 2.0