Nyskyltat med noter, böcker och semlor!

 
Henrik och Linda som äger och driver bageriet Kringlan i Kävlinge ringde och berättade att de tagit bort julskyltningen och putsat bort den fejkade snön från fönsterna.
- Nu är det dags för ett nytt år och vi inleder det med våra goda semlor! Vill du vara snäll och komma hit och skylta fram våra godbitar?, sa Linda i telefonen.
 
Hm, tema?
Under vintern har jag fått en ny passion:
Läderinbundna böcker och gamla nothäften! Jag har sprungit på loppisar, auktioner och samlat på mig en hel del och nu kan kanske lite av det det användas som skyltrekvisita i Kävlinge.
Bilen packades med skyltmaterial och i bageriet i Kävlinge bakades skyltbakelser som klarar att stå och vara vackra en tid, dessa är inte ätliga!
 
Jag ramade in notblad, och vackra bilder från barocktiden som jag hoppades skulle kännas rätt i stil med det andra. Jodå, det blev pricken över i:et och alla sakerna fick en känsla av barockepoken.
Stilen kännetecknas av dramatik och kläder, konst och t.o.m bakelser var formgivna i otroligt pompösa former!
 
En antik hylla blev grunden till skyltningen och sedan varvade jag semlor, böcker, bröd, noter, maränger och blåsinstrument.  
På böckerna, bröden och bakelserna blommar nu rosa pioner som ger Kringlans kunder en känsla av vad som komma skall.
VÅREN!
Butik - Kringlan - Kävlinge - Nyskyltat - Skyltfönster

Bloggaren "Karros Drömhem" om Ting Ute & Inne som trend 2013!

 
 
Bloggen Karros Drömhem skrev om nytt i inredning 2013 och då hittade hon stilen i min syster Susanna Strandqvist hem, kul!
 
 
 

Nytt i inredning 2013!

Jag såg så snygg inredning från Sanna Strandqvist i senaste numret av Sköna hem (som är delägare i butiken Ute och inne) och blev inspirerad till att köpa lika fina ljuslyktor hem till mig. Hon har inrett med en snygg bas i svart och vitt, bambulyktor och trädetaljer: snyggt, harmoniskt och mysigt. Det känns helt rätt just nu med denna inredning, när vi strävar efter mer harmoni i våra hem.

inredning

Fotograf: Anders Ros, från boken ”Ute blir Inne”

 

Något som känns inne inom inredning inför 2013 är just att få in en känsla av natur hemma, i form av rustika möbler och andra jordnära detaljer i form av lyktor, trädetaljer och jordnära färger, med accenter i starkare färger såklart, som tex hallonrött som kommer stort i vår! Läs mer om hur du får den snygga stilen hemma hos dig!

Inredning för trädgård och interiör: Ute och Inne

Så här inreder du med jordnära basfärger:

- Börja med en enkel bas i vitt och svart. Gillar du vitt och har kanske dåligt med ljus i ditt hem bör du inte ha för mycket svart hemma. Se först över hur väggar och golv ser ut. Om du har mörka golv och vita väggar kan det blir fint med vita möbler. Akta dig för att få alltför vitt om du har både vita väggar och vita möbler. Då är det viktigt att du bryter av det vita med textilier, tavlor och annan inredning.

- Det kan bli jättesnyggt med ett svart sidobord i en vit hall med svart golv, se tex min hall med ett mörkbrunt sidobord. Spegeln jag har är iof inte så jordnära men personligen gillar jag att blanda in lite bling bling, även i den här typen av inredning:)

- Gillar du färg så kan du lägga till den sist i form av kuddar och gardiner, det är lätt att byta ut efter humör. Färger som blir snygga till basfärger i svart, vitt och beige är vårens hallonröda färg, aprikost, limegrönt eller olika nyanser av lila (min favoritfärg som jag tycker passar till allt!)

--------------------------------------------------------------------------------------

Tack Karro, för det fina inlägget!

Karro har flera bloggar där du kan hitta mer inspiration. Kika in på:

Karros drömhem, Cozy style, Inredningsbloggar

 

 

Merci, Paris!

 
Då var det dags för att checka ut och göra den sista dagen i Paris, för denna gången.
 
Denna dag var snön nästan borta och det kändes som det var dags för en varmare säsong. Utemöblerna började vakna och nu var det snart dags att ta bort vinter"pälsen" runt växterna.
 
Det är så härligt med alla dessa café. Detta café med sina 60-tals detaljer var fantastiskt. Fred som är ägare, visade stolt upp hur han valt ut belysning, rockhängare, pallar... Mysigt!
 
Massor av butiker med både nya och gamla ting. Vi hann bara en bråkdel, men vi kommer säkert tillbaka en annan gång.
 
Merci är en livsstilsbutik som man bara inte får missa. Här finns kläder, detaljer och fika såklart.
 
Det har var en rolig lampa som gav en idé att samla alla gamla brutna tumstockar!
 
Ett gott skratt fick vi hos denna "galna restaurangägaren".
Temat 50-tal!
 
T.o.m på flygplatsen fick vi en massa idéer. Betong i härlig form.
 
Tack Paris för denna gång och på återseende!!!

Paris - full av överraskningar och möten!

 
Hotellet är fantastiskt och det är svårt att tro att man ska hitta något utanför dörrarna som kan ge oss mer.
 
Idag blev det frukost på en bistro några gator ifrån hotellet. Underbart franskt och det doftar gott av kaffe och bröd.
 
Vi går gata upp och gata ner och passerar vackra butiker, barberare och cafén.
 
När vi satt på ett café så började de plötsligt möblera om. Golvet öppnade sig och upp kom soptunnan! Tunnan rullades ut för att tömmas och sedan åkte den ner under golvet igen och möblerna ställdes på plats igen. Häftigt!
 
Snyggakläder, annorlunda kläder! Inredning, böcker och en massa mer. Vi gick i timmar och nu var det dags för något att dricka.
 
Vi beställde en Irish coffeeoch bartendern tog det hela på fullaste allvar och koncentrerade sig för att göra det bästa. Tyvärr kändes det smakade det som vi fick creme fraich istället för grädde!
 
Massor av fotografer och tjejer och killar som skrek! Vad händer här frågade jag en man med kamera.
Det är Jean Paul Gaultier som har modevisning och alla kändisar har varit där och kommer ut nu!
Så skoj, men vi valde att gå vidare för det finns fler butiker som väntar!
 
När vi inte hittade till ställen som vi blivit tipsade om så fanns där alltid en snäll fransman eller fransyska som visade vägen med lite franska, lite engelska och massor av gester!
 
Nu var det dags att upptäcka nya områden.
 
Vi skulle kunna gått i dagar i dessa gator. Massor av gallerier och en massa konst. Vi körde en fönstertittar variant för nu var det dags för mat (igen).
 
Denna kvällen valde vi en spansk restaurang för vi var så vansinnigt sugna på tappas. Det var rätt val. Fantastiskt gott! Sedan var det dags att vandra hem på våra ömma fötter för att gå och lägga oss så kroppen orkar med sista dagen i Paris (snyft).