KONST på Ting

 
I Ting Ute & Innes verkstad har mamma MaudE gjort konst sedan 1969. Materialen har varit keramik, trasmattor, gips, betong och takpapp.
- Jag faller för olika strukturer och börjar att skapa i det. De senaste åren har det varit mycket betong och takpapp. Det är underbart att jobba i material som kan användas både till ute och innemiljöer. Det känns som en naturlig utveckling då det går hand i hand med hur vi utvecklat Ting Ute & Inne, säger MaudE Strandqvist.
 
I butiken och visningsträdgården kan du se hur hennes vackra konst ger ute och innemiljöer spännande effekter.
 
 

Trädgårdsidéer i snön

 
Känner du också att det skulle behöva hända något i trädgården? Man är så sugen på att få sitta där i vår och sommar för att njuta av sin utemiljö.
Här kommer ett uppdrag jag var på för några dagar sedan.
-Vi vill få hjälp med att skapa en lättskött och ändå en mysig trädgård, sa Stina som bor med sin familj i Lund.
 
Kunden ville inte ha några rabatter att hålla ordning på och inte heller något gräs att klippa.
Med idéer på plats är jag hos kund i ca 1 1/2h. Jag kollar av deras behov och bollar idéer med det som finns och det som skulle behöva göras.
Ett trädäck som gör det skönt att gå ut på när man öppnar terassdörren skulle vara perfekt för deras trädgård. Se på skissen för att se hur trädäcket går som en våg genom trädgården.
 
Vid förrådet står en stor lönn som blir som en stor parasoll med sin grönska. Den befintliga kaprifolen delas och ger plats för ett bredare trädäck. På så sätt kan man sitta många runt bordet som byggs runt lönnens stam!
Grillen med sidebord ställs vid förrådsväggen och på väggen kan man sätta krokar för att hänga grillredskapen.
I trädet och på många andra platser i familjens trädgård har jag ritat in "Stinas Virkade Ting".
Det kan vara tavlor, lyktor, ja allt som dyker upp i Stinas skapande huvud.
Roliga personliga detaljer som blir som en röd tråd ute som inne!
Stina har en blogg som visar hennes skapande sidor klicka här för att komma dit!
 
Med singelytor (med duk under), trädäck och några väl utvalda växter kommer familjen Lodén nu kunna njuta av sin trädgård utan att behöva tänka på en massa trädgårdsskötsel.
 
-Att man kan hitta på så många bra saker för en sådan liten yta! Jag är ledig hela dagen idag så nu ska jag ut och se var vi ska börja i trädgården!, sa Stina som redan var i en annan värld när vi sa hej då.
Känner du dig "hemmablind" på i din trädgård och skulle vilja ha hjälp?
 
1000 trädgårdar - idéer på plats - lättskött

På sid 78 kan jag drömma bort

Det var ju en himla lång vinter!
Visst är den vacker men nu får det räcka. Nu vill man snart kunna lägga på middagen på grillen och få njuta av den i vårsolen.
Först måste snön få töa bort och under tiden...
 
... bläddrar jag i boken "Ute blir inne" och tittar på vår grillplats på sidan 78 och längtar efter hur den kommer att se ut i sommar.