Vintervackert eller inte?!

Snön i Skåne är inte som snön i resten av landet. Det behöver inte vara mycket snö förrän det ska bli svårt att ta sig in och ut. Detta platta landskap med lite snö och mycket blåst får snön att samla sig i drivor som kan ställa till stora besvär men det skapar också otroligt vackra trädgårdsmiljöer! 
 
   

Häromdagen kom Caroline och Sofia från Lokal 54 letade en miljö för att fotografera Ica maxis vårkatalog med trädgårdsprodukter i februari och var intresserade av att göra det i min trädgård. Det började blåsa upp och de blev oroliga för om de skulle kunna ta sig hem till Malmö igen.
 
        
De hittade en plats med tak där trädgårdsmästaren Victoria Skoglund skulle stå och påta i Ica maxis odlingslådor (iförd t-shirt i februari månad!). Nu skulle de hem och planera fotograferingen.
Jag mailade och berättade för Victoria att vi skulle antagligen träffas i februari. Vi har träffats på Zetas, på mässor och hon har varit nere på Ting ute & inne och nu skulle vi kanske få ett par dagar tillsammans i min trädgård. Kul!
Tyvärr i skrivande stund fick jag ett mail från Caroline från Lokal 54 som tackade för besöket, men att de beslutat att fota i studio eftersom det fortfarande kan bli snöproblem i februari. Synd, men jag håller med dem om snön. Vi får jobba tillsammans en annan gång och Victoria och jag fortsätter hålla kontakten.
 
Trädgården får ett helt annat utseende på vintern. Snön med sina drivbildningar skapar nya spännande rum mellan Jennygårdens buxbom cirklar - det är så vackert!
 
 
Igår satte ovädret igång ordentligt. Jag skulle ha besök av journalisten Pauline Bengtsson från Lokaltidningen och hon fick lämna sin bil 300m från Jennygården och parkera den hos vår granne för där hade bildats en stor snövall mellan mig och grannen. Jag mötte upp henne på andra sidan vallen och vi åkte hem till mig för att göra intervjun. Vi hade mycket trevligt och vi skulle nog kunnat prata hela eftermiddagen och kvällen. Efter någon timme så såg vi en traktor köra mot vallen. Kanon! In i bilen och mot Paulines bil!
Så tog det bara stop!!!
-Gå du till din bil Pauline, så fixar jag med min bil, uppmanade jag Pauline. Jag blev rädd att hon också skulle fastna någonstans.
Pauline tvekade men satte sig i bilen och åkte. Jag backade och körde fram och tillbaka under en lång stund. Yoga mattan låg i baksätet redo för "fredagsyogan" på Spa & Co. Hm, kanske jag kan använda den för att däcken ska kunna fästa?. Jag la den under däcket för att få fäste och jag kom några cm bakåt igen.
Efter en stund kom några grannar hem från jobb och hjälpte mig att få loss bilen. Tack!
 
Vintervädret kan verkligen ställa till det, men håller man sig hemma och tittar ut i trädgården så är det trots allt väldigt vackert med snöoväder!

Knas på Kakaduor!

Vi har fått kakadua knas!
Ingen har väl kunnat missa att "fejkfåglar" har blivit en stor inredningstrend.
 
Vi kunde bara inte motstå denna underbara Kakaduan med vita fjädrar som är ca 53cm hög.
Finns i butiken och på nätbutiken. 175:-
http://shop.textalk.se/se/shopwindow.php?id=12421&shopwindow=1658067

VACKRA BILDER...

 
Vi hittade ett nytt företag på Formex som tar fantastiskt vackra 
kort och gör vykort, små kort och tavlor av motiven.
Än så länge har vi fått in två stora tavlor (70x100) och det
snyggaste är att bara sätta stora grova spik i varje hörn...
 
   
 
Vi väntar in både stora och små....
här är en del av motiven som kommer!!!
 
 
      
 
      
 
Känns helt rätt i vår butik!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 

Säsongen är igång!

Nu är butiken öppen som vanligt och fast det är snö ute så är butiken vårinspirerad. 
Välkomna!
 

IDAG ÖPPNAR VI!!!

 
 

ÖPPNINGSERBJUDANDE – NU BÖRJAR VI MED "VECKANS SNITT"!

Varje vecka kommer vi att ha en sorts snittblomma i vår lilla kyl i butiken.

Som öppningserbjudande har vi otroligt vackra Papegoja tulpaner med

Blåbärskvistar för bara 95 kr/bukett (10 tulpaner).

 

Välkomna till en härlig ny säsong! MaudE, Fredrika, Karin, Susanna & Kerstin

TI-FRE 10-18 • LÖR 10-15 • SÖN 11-16


I MORGON ÖPPNAR VI IGEN!!!

Butiken luktar nymålad, golven är oljade, hålen i väggarna igenspacklade, hyllorna fyllda...
 
 
 
Det känns fortfarande helt rätt med metaller: koppar, guld,
silver och mässing.
Gärna till vitt som känns vårigt och fräscht!
Det kommer att vara mycket glas i vår, glasvaser, glasflaskor i olika toner
och gärna i olika former som man blandar på t ex ett fat.
   
      
 
Välkomna!!!
 
Tis-Fre   10-18
Lör        10-15
Sön       11-16

Nyskyltade semlor i Kävlinge

Nu är det nyskyltat på Konditori Kringlan i Kävlinge. Tema? Semlor!!!
Jag började med att köpa ett tyg på Ikea med skissade stolar i olika kulörer. Åkte hem och fållade tyget som jag tänkte skulle bli som en längd i fönstret.
 
Linda och Henrik som äger bageriet är alltid lika glada när man kommer och skyltar, och idag hade de satt fram en semla och en kopp kaffe när jag kom.
-Smaka sa Henrik, du måste ju veta hur goda de är innan du skyltar med dem, log han och sa.
 
Henrik & Linda har även en hel del nyttiga saker i konditoriet.
- Vi försöker själva att leva nyttigt och därför så har vi en hel del nyttiga saker också, berättar Linda.
Smaka deras goda musli, nyttobröd, hälsobullar och den fantastiskt goda honungen från en lokal biodlare!
 
-Självklart slinker där ner en semla lite då och då, men jag försöker att äta nyttigt, skrattar Linda.
I bageriets tårtbroschyr finns en massa fina bilder en del av tårtsortimentet och på en sida ser ni parets dotter som smaskar i sig en mumsig semla.
 
Nu står skyltfönstret färdigt för att frästa sugna kunder som vill antingen ha något nyttigt eller bara något sött till kaffet.
Välkomna!

Formex ger en vårkickNu är vi i Stockholm på inköpsmässa och från snötäckta trottoarer kliver vi in i en mässa med knoppande träd och fågelkvitter.

Vin uppåt väggarna!

Just nu har jag ett projekt för en kund som ska bygga ut för att kunna duka långbord till släkt och vänner. Tankarna på att göra ett vinrum i samband med detta hade kanske varit en kul grej föreslog jag för kunden. Vi åkte på en liten inspirations tur för att se hur det kan se ut.
Lars Nyström som driver Nyströms Gastronomi visade sin privata VINKÄLLARE som hade platsbyggda ekhyllor som fick källarens valvtak att framträda på ett underbart sätt! Här ligger vinerna prydligt på rad och Lars berättade om sitt vinintresse. Tack snälla Lars för titten!
 
   
Från Lars i Limhamn körde vi sedan hem till min syster och hennes man Jocke som driver Kleins mat. De älskar mat och umgänge och här lagras inte några viner någon längre tid. De byggde ett VINRUM nära kök och matsal så viner, mat och annat kan få kyla innan servering. "Det blir som ett gigantiskt kylskåp!, skrattar Karin.
Tackar för titten!

Min kund och jag pratade om det vi sett och kom fram till att känna på det under tiden jag åkte på en semester tur. Redan på flygplatsen så kom jag på det. Kunden är inte intresserad av att lagra viner, så kanske man skulle kunna göra en installation istället! Här i baren står flaskorna i hyllor med en läcker belysning. Snyggt!!!
När vi var nere på plats i Playa del americas på Teneriffa så var vi på denna restaurang där de hade ett "VINOTEK"! Hyllor från golv till tak med en bibliotekstege på hjulstege för att kunna nå upp till de fina vinerna, som stod högst upp i det inglasade vinoteket. Det här var ju en fantastiskt läcker ide!
Hemma igen så visade jag min kund de roliga idéerna jag stött på och nu skissar vi för fullt för att hitta en rolig vinvägg till kundens projekt. Skål!

2014 års första mässa blev "Design Trade" i Köpenhamn

2014 och årets första inköpsmässa! Ny säsong och första mässan ut blev Design Trade i Köpenhamn knappt en timmes bilfärd från vår butik, smidigt!
Kolla in denna häftiga belysning som finns i entrén på mässan. Lysrör som blir till ett läcker "kristallkrona"!
 
Vi hade precis bara hunnit in i mässans första monter så dyker de här mysiga tjejerna upp.
Från vänster har vi Sofie (roombysofie), mig, mamma MaudE (tinguteoinne), Susanne (purplearea), och Daniella (inredautreda) - vår gemensamma nämnare? Inredning & trädgård!
Vi stöter på varandra på mässor, intervjuer, föreläsningar... och vi har alltid lika roligt. Här har vi resultatet av våra "inövade poseringar", som Sofie lärde oss innan Kerstin, som jobbar hos oss, tryckte på kameraknappen.
Resultat - äsch det är bättre att vi är oss själva!
 
Mässan var verkligen kanon, liten men bra. Eftersom vi öppnar igen efter vintervilan fredagen den 24 januari, så vill vi vara säkra på att få leverans innan leverantörerna åker på de stora mässorna i Stockholm, Paris...
Härliga produkter i trä, glas och lökväxter - nu längtar vi efter våren!
 
Sedan har vi såklart de varma metallerna som nu börjar att dyka upp i många montrar. Tittar jag i mitt eget hem så är stommen i inredningen vit, grå, beige, trä, svart och med silverdetaljer. Sedan några år tillbaka började jag tillsätta koppar, guld och brons. Dessa metaller har gett hemmet en skön värme.
Jag har inte tagit bort det silvriga utan istället mixar jag och det blir riktigt härligt. Prova du också!
 
Jag fastnade hos denna killen som hade köpt in en massa bensindunkar. Han hittade dem på ett militärt överskottslager som sålde ut alla dunkarna. 
- De där kan jag alltid använda till något!, berättade han att han tänkte, när han såg berget av dunkarna. 
 
Han köpte hela lagret, sågade upp dunkarna och gjorde olika teman för olika behov. Denna favorit kallar han "Fuel bar", företaget heter Danish Fuel. Vilken underbar affärs idé!
 
Roliga textilier med nostalgi bilar. "Bubblan" och folkavagnsbussen fanns på textilier och som små prydnadsbilar.
Tänkte tillbaka 25 år på när min man och jag körde runt i Europa med vår fina folkavagnsbuss. Kanske man skulle bädda med en Folka, eller kanske man skulle skaffa en Folkavagnsbuss igen?!
 
Svart och vitt står sig och den en kommande trend -  NEON får gärna vänta på sig. Har svårt att se den i mitt hem, men man ska aldrig säga aldrig!
 
Mässans restaurang var i en "picknick miljö". Björkstammar hängande i kedjor från taket, stora stammar liggande som man kunde använda för att sätta sig en stund. Bänkar och enkla bord på en grön heltäckningsmatta, och istället för fågelkvitter spelande en dj skön musik mellan gungande björkstammar.
 
Underbart rustika material som t.ex. trä, metall och keramik är det som vi kommer se blomma i vår. Medan vi väntar på att sakerna som vi beställt på mässan ska levereras, så tar vi fram rollerna och målar butiken så den blir fin inför en ny härlig vårsäsong...

Vilsen i färgval?

     
Färg kan göra mirakel med ett rum, och rätt färgsatt mirakel med ett helt hem. Men vad är viktigast vid färgsättning av flera rum i fil?
Alcrobladet följde med inredningsarkitekt Patric Sahlén på ett färgsättningsuppdrag hos Lina som bor på en liten yta.
Här kan man läsa sig till en hel del bra tips som man kan ha nytta av när man inte riktigt kan bestämma sig om vilka kulörer man skall välja för att få en röd tråd i sitt hem!
 
”Genom att måla Misty Mint i hall och alkov hämtar vi hem den starka kulören från vardagsrummet. Vi får en röd tråd.”
 
Som bas på väggarna hos Lina väljer Patric en lugn vit kulör med Perfect White från senaste ad.pashminakollektionen. Den innehåller ett uns sot och kommer få de andra färgerna att lysa upp, eller poppa som Patric kallar det. Och jag tror vi förstår vad han menar.
 
– Tanken med ett transparent tyg, eller tyg med hål i är att man ändå kan skönja rummet bakom. Om du tillför belysning i alkoven kommer du att skönja Misty Mint och känslan av den kommer ut i vardagsrummet. Det tillför vardagsrummet en ny dimension. Om jag satt ett tätt draperi skulle den rumsvolymen försvunnit helt, skriver Patric.
 
Väggen i den inre hallen målades vit. Möbleringen plockar upp färgerna från vardags- rummet och de två rumsligheterna knyts ihop.
Lina har varken konst eller färgsatt golv, vilket gör att de attributen inte påverkar hur färgen kommer att upplevas. Lägenheten består av ett rum och kök, men med alkoven och hallen har lägenheten olika rumsligheter som behöver hänga ihop.

Två av alkovens tre väggar målas i en ljust grön ton, Misty Mint ur Alcros ad.pashmina, så även hallens inre vägg. Till en fondvägg i vardagsrummet väljer Patric en starkare petroleumblå ton med Alcros Peacock Blue.

– Peacock Blue kan vi använda tack vare att rummet har en dominant soffa. Det är lite stuns i möbleringen, vilket gifter sig med den stuns som finns i kulören. Kulören är fin till ekgolvet, det blir lite tryck i väggen. Jag har anpassat resten av färgsättningen efter detta, berättar Patric.

Köket målades i en grå kulör, Lunar Grey, med samma mättnad som de övriga kulörerna. Att de inte har samma färg fungerar bra eftersom köket är ett eget rum. Entrén, även den målad i Misty Mint, syns från vardagsrummet och plockar upp färgsättningen därifrån. Den röda tråden blir komplett.
 

Vid färgsättning av flera rum i anslutning till varandra rekommenderar Patric att man tar hjälp av NCS-skalan.

– Det är fint att använda sig av samma färg men med olika ljushet. I Linas lägenhet kunde vi jobba med kulörer av samma mättnad i kök och vardagsrum, där färgerna inte står mot varandra. Däremot ute i rummen var det bättre med olika ljushet. Genom att använda NCS-skalan ser du direkt om du är rätt eller fel på det.

Ett par dagar efter att lägenheten är färdigställd och Lina hunnit landa lite ställer Patric frågan hur hon trivs hemma. Hennes entusiasm går inte att missbedöma.

– Det här är jag!!! Lägenheten har karaktär, det är trevligt och harmoniskt. Och jättefint med den blå som får ta lite plats, svarar hon.

Källa: Trend Alcro

 

Jippi! Nytt år Nya utmaningar!!!

  
 
Wow vilket år 2013 blev, otroligt hur många nya kunder som har upptäckt vår butik i Modeshög, vår Nätbutik och våra inredning- och trädgårdstjänster! Nu kavlar vi upp ärmarna för 2014!

Många kan tycka att januari och februari är tråkiga månader - inte vi.
Detta är en månad när vi åker på mässor för att köpa in nya vackra ting till butiken och nätbutiken. 
 
Vi njuter av mässornas vår och sommarinspirerande montrar med importerande knoppande kvistar (även om man kan hitta en hel del knoppande kvistar i sin egen trädgården denna vinter), snygga saker för utemiljöer och kläder som svalkar istället för de varma kläderna man har på sig idag.
 
 
 
Efter en massa inspiration från vinterns mässor, föredrag, leverantörsinfo., resor m.m. så sätter vi oss ner här i januari och summerar allt. Vi samlar våra tankar och planerar för den nya säsongen om hur butiken ska se ut (ska bara måla om först!), med de nya varorna som snart kommer in.
Fredagen den 24 januari öppnar vi butiken igen, och då öppnar vi dörrarna till dig och till den kommande vårsäsongen!
 
Även om butiken är stängd så är vi i full gång med att rita trädgårdar och med att vara ute på inredning och trädgårdsuppdrag.
 
Vill du boka uppdrag eller fråga något så kan du nå oss på:
Trädgård 0410-33 47 37
Inredning och del av trädgård (idéer på plats) 0766-33 47 37
 
 
 
 

 

Vintervila i butiken - men uppdragen, de får ingen vila...

 
...och tur är väl det? Det är just nu efter alla jul och nyårsfirande som man känner för att ta tag i hemmet och kanske det är i vår din trädgård ska få ett ansiktslyft?
Klicka här för att komma till vår hemsida, där du kan läsa om våra trädgårdsidé tjänster och om vår inredningstjänst "idéer på plats".
 
Vi vill också passa på att tacka för ett fantastiskt 2013!!!
Ett år av massor med härliga nya och "gamla" kunder, spännande uppdrag och många nya kunder runt i Sverige som upptäckt både vår Nätbutik och våra tjänster - UNDERBART!
 
Nu startar året med ommålning av butiken (vitt så klart, precis som alla de andra 20 åren! Kulörer får detaljerna stå för och färg i vår kan vi lova!), inköpsmässor, tillverkning och nya spännande uppdrag är inbokade. Här på bloggen, vår hemsida, facebook och instagram kan ni ta del av mycket av det som händer på Ting ute & inne.
Vi välkomnar dig och 2014. Hurra, Hurra, Hurra!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0