Mexikansk trädgård mitt på den skånska slätten

 
I helgen var det "tusen trädgårdar" och jag (Fredrika) valde att vänta med att själv ha öppen trädgård för att kunna åka en runda och titta.
Här är bilder från en underbart inspirerande trädgård i Katslösa utanför Skurup.
Utanpå ser det ut som en vanlig vitputsad skånegård...
...men när man gått förbi de praktiska jordgubbsbäddarna och de vackra pileodlingarna och pileinstallationerna, så öppnar sig en exotisk värld!
 
Mexiko mitt i den skånska slätten!
 
Här bor Joakim Leigh Och Koen. De bodde tidigare i Kanada och när de var lediga åkte de ofta på semester till Mexiko. Här förälskade de sig i växterna och de starka kulörerna på hus och murar.
 
När de flyttade till Sverige så blev det långt till Mexiko och de fick idén att skapa ett eget Mexiko i den skånska myllan.
 
Terrakotta färgen är underbar till växterna och det rostiga smidet!
 
Innanför murarna har familjen skapat en otroligt spännande trädgård med fantastiska växter som gör att man drömmer sig bort till andra breddgrader.
 
- Vi har valt växter som påminner om de som finns i Mexiko men de måste klara av kylan här i Sverige, berättar Joakim.
 
Trädgården har en butik, Little gardens, där de säljer växter, keramik och mycket annat som familjen odlat eller tillverkat själv. Gå in på deras hemsida för att läsa mer. Klicka här!
Jag tackar för besöket som var en fantastisk upplevelse av vackra färger och underbara former!
1000 trädgårdar - mexikansk trädgård

Ruffig Rost - i ropet

 
Rostiga kulörer i växtmaterial och andra detaljer är spännande ting som ger värme till de stilrena trädgårdarna.
Jag blev själv glatt överraskad när jag krockade mina svarta krukor, silverkulor och mina betongfat med rostiga växter och ting hemma på Jennygården. Värmen till dessa stilrena saker har blivit fantastisk!
 
Bambupinnar kan lutas mot en hörna eller borra hål och sätt dem lodrätt/vågrätt på ett plank eller kanske mot en mur (finns i olika tjocklekar, de på bild 495:-/st).
(Bänk med förzinkad ram och sits i betong finns i olika utföranden. "2:an" på bild 1085:-)
 
I visningsträdgården på Ting har vi gjort denna miljön som visar hur läckert det kan bli.
Rostiga fat (675:-), sjöstjärnor (145:-) och vackra ihåliga klot (875:-) allt i rostig metall. Vill du att de inte ska färga av sig på t.ex trädäcket eller singel så olja in det rostiga med vanlig matolja.
Ägget i fatet finns i två storlekar 25:-/65:-.
 
 
På en kruka (1095:-) som vänts upp och ner för att användas som piedestal, står rostigfärgade
växter (95:-/115:-) som får en härlig effekt till de svarta krukorna (245:-).
Teracotta ugglorna som står uppställda på rad kostar 95:-/st.
 
MaudE´s konstverk ("pricken", 1900:-) som tåler väder och vind, finns nu inte endast i svart/vitt utan även i svart /brunt.
 
 

Imorgon (fredag) öppnar MATBODEN!!!

Nu snickras det, lagas mat och igår kväll avsmakades nya produkter som vi vill sälja i Matboden.
Två otroligt goda ketchups från Matmakarna i Kävlinge.
Riktigt hantverk!
 
Välkomna till en ny sommarsäsong på Kleins Matbod i Ting ute & innes visningsträdgård!
 

Det är detaljerna som gör det!

Vill visa med några bilder hur mycket detaljerna gör för att skapa personliga miljöer.
På bilden ser du en miljö från vår visningsträdgård. Som du säkert såg i tidigare inlägg så har vi nu börjat med ett "byggsystem" i sortimentet, som gör det möjligt att skapa portaler/lusthus... på ett väldigt enkelt sätt.
I denna lusthus miljö (som är väldigt enkel att bygga) valde vi gröna detaljer för att visa hur man kan sätta sin egen personliga prägel på utemiljön.
 
Med ett fat på bordet så har vi samlat vaser och en skål i olika gröna nyanser. En runda i trädgården med saxen så fick ett gräs och en bit murgröna nerstuckna i vaserna smycka fatet. I skålen ligger ett värmeljus som skimrar fint till kvällen. En vakande budda ger stämning till arrangemanget (finns i olika storlekar från 75:- i butiken och i nätbutiken)
 
Det kan vara svårt att hitta saker att ha på väggarna. På träplanket har vi satt upp 2 st hyllor i olika längder (finns i butiken och på nätbutiken) i förzinkad plåt 60 cm 445:-/ 80 cm 545:-, som gör att väggen får sina gröna blickfång.
 
Mellan plank och stol blev ett utrymme där vi satte en upp och nedvänd betongkruka som blev en piedestal för ett fågelbad med vattenväxt i.
Det är inte många detaljer som behövs för att skapa en spännande utemiljö. Det bästa av allt är om man känner för att göra om det i annan kulör så är det inte många ting som behövs för att förändra!