RENSA OCH NJUT

 
En kund ringde mig och sa att hon behövde hjälp.
-Det är kaos i garaget, i skåpen och i garderoberna. Hjälp, sa hon högt och skrattade.
 
Vi bokade en tid för "Idéer på plats" och jag bad henne att köpa ett gäng flyttkartonger.
 
 
Vi började med att dela in saker i att spara och att sälja. Kunden blev överraskad över alla ting som fanns och som inte används.
-Spara, sälja, vet inte, vad tycker du Fredrika?
-Den passar perfekt i dotterns rum, spara!, svarade jag.
 

Ofta kan det vara lättare att ta besluten om det ska sparas eller säljas om man har någon att bolla med. Under tiden för "idéer på plats" som är 1,5 h hinner man även få tips om vilka saker som passar var...
När man väl har rensat så är det lätt att ta en kartong med SÄLJA,
fota sakerna, lägg ut dem på Fb loppissidor (i närheten där du bor), Tradera, Blocket eller ha en egen loppis.
Ett tips är att sälja det billigt så blir du av med sakerna snabbt.
Det som sedan blir över kan du skänka till en förening som har loppisinsamlingar.
 
Kunden ringde några dagar senare och var lyrisk.
-Tack för hjälpen Fredrika, nu har jag sålt massor och det känns så skönt att ha rensat. Nu är det rensning i garderoberna som blir mitt nästa projekt, sa kunden.
 
Är du sugen på att få hjälp att rensa och organisera?
maila till oss på
 
 
 
blocket - clas ohlson - facebook - idéer på plats - inredning - lådor - ordning och reda - organisera - rensa - skåp - tradera

LEVANDE LJUS I LÖSVIKT!

 
MODERN ELEGANS UTAN SLÖSERI!!!
Vaxet brinner tre gånger så lång tid som stöpta blockljus och ljuset ser nytt ut tills det tar slut. Det är 100% stearin och tappar inte formen samt har ren förbränning. Inget spill, självsläckande och lämnar inga fläckar vid spill. 
 
 
SÅ HÄR FUNKAR DET:
Häll lösviktsvaxet i valfri glaslykta med en diameter om minst 6cm...
 
 
...klipp en veke till önskad längd. Längden på veken avgör brinntiden (1cm = 1,5h brinntid). Stoppa veken rakt ner i vaxet så 0,5cm sticker upp ovanför ytan och tänd ljuset. 
En liten pöl av smält vax bildas runt själva veken. Ljuset släcks automatiskt när veken är slut, men såklart kan du blåsa ut lågan om du vill släcka den innan veken har brunnit ner. 
 
 
Efter släckning, vänta 5 minuter så att det smälta vaxet stelnar. Lyft bort vaxklumpen och släng den. Sätt i en ny veke och ditt ljus är som nytt igen!
 
Skulle ljuset välta kommer det lösa vaxet att fungera som sand som hälls över lågan och därmed släcker den. Låt den smälta kärnan stelna i några minuter och lyft bort och släng -  inga fläckar blir kvar på ytan. 
 
PRISER:
1hg vax 25kr (30h brinntid)
1st veke 5kr (45h brinntid, minus lite spill så räkna 1veke/hg)
 
EXEMPEL:
Till en glasvas som är h15cm ø10cm är de lagom med 3hg vax + 3st vekar = 90kr
 
FINNS ÄVEN I WEBSHOPEN:
 
 
 
 
 
100% stearin - inget spill - ljus i lösvikt - ljusvax - lösviktsvax

JAG ÄR EN "FÖRE & EFTER BILDER NÖRD"!

Se fler foton genom att klicka här. Designad av Baran Studio. Foto: Peter Lyons.
 
Jag är riktigt nördig med före och efter vad det gäller både hus och trädgårdar. Det ger en härlig inspiration där stora projekt som dessa lägger sig som en fotobank i hjärnan. Rätt som det är så kan det vara en detalj från en bild som ploppar upp och blir användningsbart ute på jobb och här hemma.
 
Titta på bilderna ovan och se vilka underbara detaljer som är gjorda. Taket över entrén som "hänger" i vajrar, den blå dörren som är i samma kulör som grannens fasad och på så sätt smälter detta hus in i omgivningen, träden som gör ingången skyddad, trampstenarna i singeln, träspaljén som gör att trappan upp inte känns som så fokuserad ut på framsidan...
Massor av bra saker som automatiskt arkiveras i mig och säkert dig.
 
Om du vill se fler foto från detta huset så klicka här. Designed by SHED Architecture & Design. Photography by Mark Woods.
 
Detta stall köptes eftersom köparen blev förälskad i platsen. Problemet var att de kunde ju inte bo i det så som det såg ut då. De anlitade en arkitektbyrå som ritade om stallet och idag bor de och njuter av att bo i ett renoverat stall på en plats som de älskar.
 
Ibland när man kör förbi något hus så upptäcker jag mig själv att innan jag passerat det så har jag redan fått ett nytt utseende på det genom ny kulör, nya fönster, en inbjudande trädgård... Det kan bli jobbigt när man passerar många sådana hus på rad.
Jag kanske rentutav är en trafikfara! Se upp!
 
 
Fler bilder på detta hus kan du se genom att klicka in här. Huset är designat av Grouparchitect. Fotografen är Chad Savaikie.
 
Detta huset ligger i Seattle. Renoveringens mål var att få in mer ljus och att kunna skapa en takvåning att använda vid de varma sommarmånaderna.
 
Eftersom de andra månaderna påminner om vårt blåsiga, regniga och snöiga klimat så ville de ha en fasad som tålde detta vädret. Med metall och trä blev huset betydligt bättre och så mycket snyggare.
En fantastisk skillnad.
 
Jag fortsätter mitt nördande för som jag känner det så kan man aldrig ha FÖR många före & efter bilder i sitt bildbibliotek.
 
 
Trädgård - arkitektbyrå - bygga - design - fasad - före och efter - hem - hus - renovera - renovering

VILKEN HÄRLIG KVÄLL!!!

 
Så kul att det var så många som kom på vår inspirationskväll!!! Överallt var det tända ljus och olika belysningar som Johan från Custom Solutions hade placerat ut i visningsträdgården. 
 
 
Vi öppnade upp Matboden och bjöd på varm Äppelmust och Blomsterknäcke med färskost på. Blomsterknäcket är från Add:Wise som vi säljer i butiken och sen blandade jag deras BBQ krydda i Philadelphia. Super enkelt - Super gott!!!
 
 
Många olika ljuspunkter i olika former. Johan använde sig både av LightsOn produkter och armaturer från Ljus i Hus som Custom Solutions samarbetar med. 
 
 
Det blev verkligen en härlig kombination med all belysning, levande ljus, ljusslingor och eld...
 
 
Det var många som ville höra när det var dags för demonstration av både ljus och ljud utomhus. Känns som detta är ett event vi måste göra om!!!
 
 
custom solutions - gardeninspiration - ljusdesigner - trädgårdsbelysning - trädgårdsinpiration - utemiljö