NYHETER = NYA MILJÖER!

 
Igår packade vi upp en pall med nyheter och då blev vi direkt sugna på att göra om i butiken igen. Det kom en vacker dagbädd och bord i bambu, korgar i bambu som man även kan änvända till lyktor och bord. Underbara kuddar, dynor i sammet, ljusstakar...
 
 
Det blev en mysig miljö med dagbädden som fokus med sammetsdynorna, de nya kuddarna, härliga plädar och gröna växter i glas och betongkrukor.
 
 
På väggen hänger en stor rund spegel och över bordet hänger nya lampor i plåt. På bordet står en betongkruka, ljuspunkter och en liten knasig apa till det :-).
 
 
Sammetsdynan på bilden är 70x180cm och vi fick även in en kortare variant i svart, som är 60x100cm. Nu fortsätter vi att packa upp, för idag kommer det nya leveranser som vi gärna vill få fram innan helgen!
apa - dagbädd - daybed - höstnyheter - inredningsinspiration - ljuspunkter - plåtlampa - sammet - sammets dyna

ÅRETS PERENN 2019

 
 
Just nu är det en mässa i Jönköping som heter Elmia garden.
Trenden är tydlig – vårt intresse för våra trädgård och lusten till ett grönare liv blir allt större.
Elmia Garden är därför norra Europas viktigaste mötespunkt för en bransch i en spännande tillväxt.
 
 
Igår så presenterades 2019 års perenn.
’Herrenhausen’ eller purpurmejram som den kallas, har utsetts till årets perenn. Den doftande och blommande fjärilsmagneten Origanum.
 
En perenn som kombinerar nytta med nöje! Den doftar gott, drar till sig massor av fjärilar, perfekt att smaksätta maten med och den är så vacker med sina vackra mörka stjälkar och blommor som fluffiga purpurfärgade moln.
Perfekt att plantera i både rabatter och krukor.
 
Trädgård - doftande - elmia - fjärilar - grilla - krukor - lättskött trädgård - plantera - ätbar - årets perenn 2019

HÖSTNYHETERNA TRILLAR IN!

 
Nu är man sugen på att mysa till det inomhus efter denna underbara sommar. Leveranserna trillar in efter mässorna och nu har vi äntligen fått in de vackra urnorna i keramik. Det grå och svarta med lite rostiga toner känns helt rätt i både inredning och kläder. 
 
 
Från samma leverantör som urnorna har vi fått vaser i olika former och nyanser. Jag är helt kär i dessa vaser som har personliga former. När vaserna har varit i keramikugnen, bränns de för hand med gas för att få den rätta känslan. 
 
 
Vaser i organiska former, vackert att blanda med krukor, andra vaser och någon personlig detalj. Kanske en yogakvinna, buddha eller något exotiskt djur som det finns gott om butiken nu.
 
 
Vi har fått påfyllning av lädermattorna! Nu finns alla nyanserna hemma i alla storlekar, snygg i hallen, köket, vardagsrummet... Jag själv har den i badrummet och det är bara att torka av om man spiller på den.
höstnyheter - inredningsinspiration - lädermattor - urnor - vaser - vaser i organiska former

HÖSTFINT MED PUMPOR

 
Jag älskar denna tiden när man börjar känna sig redo för hösten och pumporna är redo för att placeras där             man känner att det skulle behövas något fint för säsongen.
 
 
 
I butiken finns det olika varianter att välja mellan och här hemma på gården har jag valt ut några olika platser där pumporna blir pricken över i:et.
 
 
De creme/gul/grön och orangefärgade pumporna passar så fint till både rost och betong. 
          Trädgården börjar leva igen med de höstliga kulörerna. 
Färger, storlekar och former kan variera under pumpsäsongen.
 
 
Trädgård - Uteplats - betong - boll - höstfint - krukor - pumpor - rost - säsong - trädäck