PALMA - INSPIRATIONS PARADISET!


Puro Beach, koncept är att vid en havsstrand erbjuda en lyxig anläggning med solstolar, pool, bar, restaurang, spa och yoga.
Mats Wahlström investerarade 15 miljoner kronor i sitt nya Puro Beach.
Läget för Puro Beach tycker han är idealiskt.
-Det som sålde mig på just den här platsen var att man vid klart väder ser både Gibraltarklippan och Afrika väldigt tydligt. Det ger en exotisk koppling som stämmer väldigt bra med Puro Beach-konceptet. För det innehåller globala etniska influenser med dekorativa inslag från både Afrika, Indien och Asien vilande på en Miami-grund, säger han. 

 
För tio år sedan sålde Mats Wahlström sitt livsverk, det Schweiz-baserade bolaget Mercantile som exporterade fälgar till vinterdäck över hela världen. Pengarna valde han att investera i fastigheter, först i Stockholm och sedan på Mallorca.

-Palma de Mallorca var länge staden som Gud glömde på något vis. All utveckling på Mallorca skedde i kustområdena, den var beachfokuserad medan städer som Sevilla, Madrid och Barcelona stod för den spanska stadsturismen.
 
-Jag kände dock att det här nog skulle komma att svänga. Och sedan fyra-fem år tillbaka har resmönstret också förändrats. Nu åker många till Palma de Mallorca för att göra en stadsweekend, samtidigt som det finns fina stränder runt omkring staden, menar Mats Wahlström.


-När våra hotellgäster (på Purohotel) frågade efter en bra strandanläggning i Palma så insåg vi att det inte fanns någon att rekommendera, förklarar Mats Wahlström.
Men så slumpade det sig så att Wahlström råkade titta ut genom flygplansfönstret inför en landning på Palma de Mallorcas flygplats.
-Nedanför såg jag en nedgången gammal strandbar från början av 1960-talet. Någon dag senare sökte jag upp ägaren. Ett halvår senare var affären klar och vi satte igång med att rusta upp anläggningen.

     
Det spanska ordet "puro" betyder "ren" eller "oblandad".
-Det stämmer ju på vår inredning. Men för mig har ordet också en vidare betydelse, nämligen "livsstil", säger Wahlström.

Vi njöt av en fantastisk lunch på Purobeach medan det kändes som vi kommit till paradiset. Inspirations paradiset som fick mig att åka hem till Skåne och måla vardagsrummet vitt, sätta upp vita textilier och vackra naturdetaljer. Jag skapade ett eget  "Puro" i mitt hem som får  mig att drömma mig bort till vackra Palma.