Sydsvenskan bjöd på skratt, tårar och en massa idéer!!!

Sydsvenskans Annonsörsdag på Slagthuset i Malmö var en succé!!!. Årets föreläsare var fyra stora personligheter som var och en dominerar inom sina områden. Genom kreativitet, engagemang och fingertoppskänsla har de lyckats med något de brinner för.

Med konkreta tips, skratt, tårar och idéer fick vi alla den utlovade energikicken som vi alla så väl behöver. 


Frida
Frida Berglund  - produktionsledare Forsman & Bodenfors och skapare av trendenser.se

Från 0 till 46 000 bloggbesökare på 5 år

Hur lyckas man nå ut i den snabbväxande världen av sociala medier? Vad finns det för knep för att öka sin närvaro på webben? ”Det är inte så krångligt som det verkar”, anser Frida Berglund, projektledaren som på sin fritid startade Trendenser.se som på kort tid blivit en av Sveriges allra största inredningsbloggar.

Frida gav många tips och idéer för att nå ut till sociala medier!


Ing-Marie Persson - primatansvarig samt bevarande- , forskning- och utbildningschef Furuvikens djurpark

Management by schimpans

Ing-Marie Persson är en av få människor i världen som kan umgås med fullvuxna schimpanser. Hon har blivit helt accepterad som flockmedlem i Furuviksparken. I en allt mer krävande livs- och arbetsmiljö menar hon att vi har mycket att lära av vår närmaste släkting. Hur gör schimpanser för
att må bra och hur arbetar chefen i gruppen?
Ing-Marie fick oss alla att komma ner på jorden och fick oss att förstå att vi har mycket att lära oss av schimpanserna. Vi tog del av hur djuren blir behandlade och det var många tårar som föll när vi såg en film om den lilla schimpansbungen som låg bredvid sin familjs styckade kroppar och blinkade med tom blick!


Teo Härén - författare, entreprenör, föreläsare – interesting.org

Härarbete – kreativitet – inspiration

Vad kännetecknar en bra idé? Teo Härén vet. Han har personligen läst och betygsatt över 30 000 idéer och driver Sveriges största kreativitetsföretag interesting.org. Han vet varför det är så svårt att vara kreativ. Men också varför det är så viktigt – och roligt!
Nu hoppas vi att våra barn betygssätts av deras kreativitet och inte av vad de har lyckats att lära sig utantill!

Yngve Bergqvist  - grundare av Icehotel AB

Gräv där du står,
det mesta är ogjort!

Hur kan en galen idé bli verklighet? Jo den som vågar mest och inte ser begränsningar lyckas i regel bäst. Orden är Yngve Bergqvists, en av landets mesta entreprenörer som gjorde den lilla orten i glesbygden världsberömd. Hans nästa projekt är en rymdresa från Jukkasjärvi.
Här pratar vi kreativitet! Att lyckas med något som ingen trodde på! Kämpa på! Tror du på din idé så ge dig inte förrän du har träffat andra som tror på den lika mycket som du!

Wow!!! Vilken inspirerande dag. Tack Sydsvenskan med sponsorer! Vi längtar redan till Sydsvenskans Annonsörsdag 2011!!!