Vintervackert eller inte?!

Snön i Skåne är inte som snön i resten av landet. Det behöver inte vara mycket snö förrän det ska bli svårt att ta sig in och ut. Detta platta landskap med lite snö och mycket blåst får snön att samla sig i drivor som kan ställa till stora besvär men det skapar också otroligt vackra trädgårdsmiljöer! 
 
   

Häromdagen kom Caroline och Sofia från Lokal 54 letade en miljö för att fotografera Ica maxis vårkatalog med trädgårdsprodukter i februari och var intresserade av att göra det i min trädgård. Det började blåsa upp och de blev oroliga för om de skulle kunna ta sig hem till Malmö igen.
 
        
De hittade en plats med tak där trädgårdsmästaren Victoria Skoglund skulle stå och påta i Ica maxis odlingslådor (iförd t-shirt i februari månad!). Nu skulle de hem och planera fotograferingen.
Jag mailade och berättade för Victoria att vi skulle antagligen träffas i februari. Vi har träffats på Zetas, på mässor och hon har varit nere på Ting ute & inne och nu skulle vi kanske få ett par dagar tillsammans i min trädgård. Kul!
Tyvärr i skrivande stund fick jag ett mail från Caroline från Lokal 54 som tackade för besöket, men att de beslutat att fota i studio eftersom det fortfarande kan bli snöproblem i februari. Synd, men jag håller med dem om snön. Vi får jobba tillsammans en annan gång och Victoria och jag fortsätter hålla kontakten.
 
Trädgården får ett helt annat utseende på vintern. Snön med sina drivbildningar skapar nya spännande rum mellan Jennygårdens buxbom cirklar - det är så vackert!
 
 
Igår satte ovädret igång ordentligt. Jag skulle ha besök av journalisten Pauline Bengtsson från Lokaltidningen och hon fick lämna sin bil 300m från Jennygården och parkera den hos vår granne för där hade bildats en stor snövall mellan mig och grannen. Jag mötte upp henne på andra sidan vallen och vi åkte hem till mig för att göra intervjun. Vi hade mycket trevligt och vi skulle nog kunnat prata hela eftermiddagen och kvällen. Efter någon timme så såg vi en traktor köra mot vallen. Kanon! In i bilen och mot Paulines bil!
Så tog det bara stop!!!
-Gå du till din bil Pauline, så fixar jag med min bil, uppmanade jag Pauline. Jag blev rädd att hon också skulle fastna någonstans.
Pauline tvekade men satte sig i bilen och åkte. Jag backade och körde fram och tillbaka under en lång stund. Yoga mattan låg i baksätet redo för "fredagsyogan" på Spa & Co. Hm, kanske jag kan använda den för att däcken ska kunna fästa?. Jag la den under däcket för att få fäste och jag kom några cm bakåt igen.
Efter en stund kom några grannar hem från jobb och hjälpte mig att få loss bilen. Tack!
 
Vintervädret kan verkligen ställa till det, men håller man sig hemma och tittar ut i trädgården så är det trots allt väldigt vackert med snöoväder!
ica maxi - lokal 54 - lokaltidningen - yoga