ATT INREDA UTE

(foto Artwood)
 
Att inreda ute... 
Vi använder våra trädgårdar mer och mer i Sverige och uteplatsen har blivit en förlängning av vistelseytan inifrån. Det är underbart att komma direkt ut på ett trädäck så att man inte känner gränsen mellan ute och inne. Inga skor, inga kalla plattor, ett skönt golv helt enkelt. 
Man ska även tänka på att skapa olika rum för olika aktiviteter. Solstolar som står i södersolen, en grupp i kvällsolen, en sittplats mitt på dagen, i morgonsolen och gärna någonstans med tak så att man kan sitta ute långt in på kvällen.
 
(foto Artwood)
 
Det är också viktigt att tänka på belysning så att man kan njuta av uteplatsen även under de mörka perioderna och på vinterhalvåret så får man en vacker "tavla" när man tittar ut genom fönsterna. 
Förutom allmänbelysningen så ger olika ljuspunkter ett mysigt sken. Lyktor, uteljus, marshaller, oljelampor...
 
(foto Artwood)
 
När man inreder ute ska man tänka på att använda mycket textil. En korg med filtar, olika kuddar, dynor, mattor och handdukar mjukar upp och ger en ombonad känsla. 
 
(foto Artwood)
 
Glöm inte att bryta av med växter!!! Gör hål i trädäcket och plantera gräs, Bambu eller kanske ett träd. Grupper med krukor fyllda med härlig grönska med inslag av vatten.  Mindre krukor på borden vid de olika sittplatserna med säsongsväxter som kan bytas ut efter de olika årstiderna. 
 
 
Uteplats - att inreda ute - trädgårdsbelysning - trädgårdsinspiration - ute blir inne - utemiljö - utemöbler