MAUDE´S NORRSIDA

 
 
När man kommer ut på MaudE´s norrsida så lligger en träbrygga som lockar ut till de olka rummen. Träbryggan vinklas in mot huset och längs med fasaden ligger singel.
 
 
På andra sidan om bryggan står våra egendesignade ställningar i en grupp. På ställningarna finns fågelbad, en med rökmaskin och en med Snakegrass och på den höga ställningen vilar ett stort silverklot. Bland ställningarna har vi satt ner en lång pinne med klot på rad som lyser till bland allt det gröna. 
 
 
Träbryggan leder genom portaler och fram till en singelyta med solstolar som har en Bambuhäck som rygg. Några trampstenar lockar ut mot nästa rum som vi kallar "Humlehuset" med väggfasta bänkar och spaljétak.
 
 
Formklippt Liguster och Murgröna som är formade som klot och pelare och några Gracillimus gräs till det...
En härlig oas som är snygg året runt!!!
 
portaler - rökmaskin - silverklot - trampstenar - träbrygga - trädgårdsinspiration - utemiljö
Emelie H

Jag är ett stort fan av murgröna och är i full färd med att utveckla vår rätt så tomma trädgård. Jag kommer satsa på att bygga upp en städsegrön bas och tycker att murgrönekloten är helt fantastiska. Hur gör jag för att fixa några här hemma? Tack för all inspiration 🌸

Svar: Vi använder oss av Hedera Hibernica som är en väldigt tålig Murgröna. Om du vill forma klot så är det lättast att köpa ett metallklot där Murgrönan kan klättra och sen formar du den efter hand. Hör av dig om du har fler frågor :-)
Mvh
Sanna
Ting Ute & Inne